Penktadienį Palangoje prasidėjo „Žaliosios europiečių atostogos 2011”, trūksiančios visą ilgąjį Žolinės savaitgalį. Renginiai centrinėje miesto aikštėje prie autobusų stoties vyks rugpjūčio 12-15 dienomis nuo 18 iki 22 valandos.

Šiemet projektas akcentuoja dvi pagrindines temas: atliekų rūšiavimą bei Baltijos jūros apsaugą.

Pirmoji renginių diena „Aš myliu Baltiją“ netikėtai nudžiugino šventės dalyvius puikiu oru, poilsiautojai ir miesto gyventojai aktyviai dalyvavo viktorinose, žaidė Šiaurės Ministrų Tarybos žaidimą „Išmintingo taupymo vadovas“, domėjosi Europos Komisijos atstovybės ir partnerių leidiniais.

Publika šiltai sutiko atidarymo koncerte įspūdingą šou mušamaisiais instrumentais iš ledo atlikusius “Skamp” lyderį Viktorą Diawarą bei menininką Mindaugą Tendziagolskį.

Gyvos muzikos koncertą taip pat surengė ir atlikėjas „Amberlife“ su grupe.

„Žaliąsias europiečių atostogas” organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kartu su partneriais – LR Aplinkos ministerija, Palangos miesto savivaldybe, Palangos miesto savivaldybes biblioteka, Šiaurės šalių ministrų tarybos biuru Lietuvoje.

Daugiau informacijos rasite čia

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir naujienų portalas apie gamtą ir ekologiją GRYNAS.lt bei DELFI skaitytojus kviečia dar kartą stabtelėti ir susimąstyti apie atliekų rūšiavimo svarbą ir dalyvauti nuotraukų konkurse „(EKO) LOGIKA. Kad Žemės planeta būtų sveika!“.

Siųskite savo vaizdinius pavyzdžius, kaip Jūs rūšiuojate atliekas, ar kokių esate matę gerų pavyzdžių kaimynų namuose, ar ką reikėtų daryti, kad žemės planeta būtų sveika!

Savo užfiksuotas nuotraukas, kurios geriausiai atspindi EKO (LOGIKĄ), siųskite el. paštu:grynas@grynas.lt iki rugpjūčio 17 dienos, o rugpjūčio 18 dieną skelbsime balsavimą.

Daugiausiai skaitytojų balsų surinkusios fotografijos autoriui atiteks Europos Komisijos atstovybės ir DELFI prizai.