Pirmajam konkursui dalyviai rašo tekstus ir kuria „žaliuosius“ vaizdo pasakojimus, skirtus vaikams. Tarp jų - eilėraščiai, pasakos bei vaizdo novelės.

Projekto organizatoriai patikslina, kad vaizdo pasakojimas neprivalo būti atskiras kūrinys - tai gali būti ir pavienės iliustracijos patikusiems, jau konkursui pateiktiems tekstams.

Pasakojimų žanrui, formai ir stiliui nėra jokių apribojimų. Pagrindiniai reikalavimai – darbai turi būti atlikti vaikams suprantama forma ir skatinti juos augti „žalesniais“ bei gamtos atžvilgiu atsakingais žmonėmis. Geriausi pasakojimai pateks į naują edukacinę pasakų knygelę - ji konkursui pasibaigus bus išleista ir nemokamai platinama mokyklose bei darželiuose, publikuojama internete.

Darbai konkursui priimami iki birželio 20 dienos, tačiau organizatoriai pataria nedelsti iki paskutinės dienos, nes oficialioje „Žaliojo kodo“ svetainėje nuolat vyksta viešas elektroninis balsavimas už labiausiai patikusius darbus - jo rezultatai, nors ir nenulems, tačiau turės įtakos profesionalios komisijos sprendimui.

Antrajam - „žaliųjų“ atvirlaiškių - konkursui pakviesta kurti originalius atvirlaiškius atsinaujinimo tema. Projekto organizatoriai sako norintys paskatinti į šią užduotį pažvelgti aktyviau ir žaismingiau. Konkursui pasiūlytas darbas gali būti ir piešinys, ir aplikacija, ir fotografija ar net fotografuota skulptūrinė kompozicija, grafinio dizaino išraiška, tipografiniai žaidimai ir panašiai.

Pirmasis šio konkurso etapas tęsis iki gegužės 20 dienos. Darbai vertinami projekto interneto svetainėje ir būtent jos lankytojai lems, kieno atvirlaiškis bus išleistas ir keliaus po įvairias Lietuvos žmonių susibūrimo vietas kaip socialinė žalioji žinutė.

Konkursų sąlygos, eiga bei taisyklės taip pat skelbiami www.zaliasiskodas.lt

Kasmet kūrybinį aplinkos apsaugos ir ekologijos idėjas skelbiantį nacionalinį projektą „Žaliasis kodas“ inicijuoja Europos Parlamento narė Radvilė Morkūnaitė.