Iki šiol, kaip greičiausiai ryjanti žinoma plėšri gėlė, vadinama „jautriuoju musėkautu“, toli gražu neprilygsta naujai rekordininkei. Skendenė (Ulicularia – lot.) savo auką praryja beveik 200 kartų greičiau.

„Mes norėjome sužinoti kaip greitai auka pakliūva į spąstus. Kartojome bandymą kelis kartus, tačiau mūsų įranga pasirodė bevertė. Tačiau tinkamais prietaisais surinkti duomenys tiesiog pritrenkė“, - komentavo studiją vykdęs Philippe Marmottant iš Grenoblio universiteto, Prancūzijoje. Pasitelkus specialias kameras pavyko išsiaiškinti, kad skendenė auką įsiurbia 600 g jėga (G – force –ang.), todėl pasipriešinti neįmanoma. Tuo tarpu, netreniruotas žmogus gali atlaikyti vos 14 g galią.

Skendenė susitraukia išstumdama vandenį ir sudarydama savo viduje vakuumą. Aukai prisilietus prie šonuose esančių jautrių žiuželių, augalas suveikia akimirksniu ir išsiplėsdamas praryja grobį.

Priskaičiuojama beveik 220 skirtingų skendenių rūšių. Būdamos mažytės jos greitai adaptuojasi, todėl paplitusios pasaulio vandenyse. Skendenė taip pat žinoma kaip greičiausiai judantis augalas.