Į ją bus kviečiamas ir vienas savanoris iš bet kurios pasaulio šalies. Kandidatų prašoma įrašyti trumpą vaizdo filmuką ir nurodyti savo vardą, šalį, kodėl jis ar ji mano esąs tinkamas, ir kaip prisidės prie ekspedicijos. Prisistatymą reikia įkelti į Youtube.com ir iki sausio 31 dienos nuorodą išsiųsti adresu electrolux@vacfromthesea.com.

Bus išrinktas vienas žmogus, kuris "domisi aplinkosauga ir vandenynų ekologija, geba rašyti bei fotografuoti, taip pat sugeba nuplaukti 200 metrų, pakelti 1/3 savo kūno svorio, kalbėti angliškai, nesunkiai ištveria jūros ligą bei yra pasiruošęs dirbti bet kuriuo paros metu".

Nuo kovo 1 dienos atrinktam savanoriui bus organizuojami mokymai, kelionės iki išvykimo taško išlaidas padengs organizatoriai. Ekspedicija vyks kovo 3-14 dienomis.

„Tai nebus atostogos - išrinktasis savanoris bus pilnavertis komandos narys, todėl jam teks ir budėti, ir gaminti maistą, ir tvarkytis, ir padėti atliekant tyrimus. Be to, jam reikės fiksuoti, kas vyksta plaukimo metu ir pranešti apie tai specialiame iniciatyvos tinklaraštyje“, - aiškina organizatoriai.

Ekspedicija bus tarptautinio „Electrolux“ inicijuoto projekto „Siurblys iš jūros“ dalis. Pasitelkus aplinkosaugos organizacijas, vietinius gyventojus, moksleivius, žvejus ir narus, tvarkant pajūrį, traukiant tinklais bei nardant, praėjusią vasarą ir rudenį plastikas buvo renkamas iš Ramiojo, Indijos ir Atlanto vandenynų, Viduržemio, Šiaurės ir Baltijos jūrų.