Britų tyrėjai sukūrė telefono „iPhone“ aplikaciją, kuria pasinaudodami aiškinsis, kokią įtaką žmogaus laimei daro jį supanti aplinka - žaliosios erdvės, triukšmas, oro tarša.

Jei asmuo įsidiegia nemokamą aplikaciją „Mappiness“ (angliškų žodžių „žemėlapis“ ir „laimė“ junginys), kartą arba kelis kartus per dieną jis gauna žinutę, kuria prašoma įvertinti, ar šiuo metu jis jaučiasi laimingas, ir apibūdinti, kur, su kuo jis yra, ką veikia.

Su užrašytu atsakymu Londono ekonomikos mokyklos tyrėjus pasiekia ir telefono GPS sistemos duomenys apie tuometinę fizinę respondento buvimo vietą.

Visi kiti duomenys, įskaitant vartotojo telefono numerį, lieka anonimiški.

Peržiūrėti, kur ir su kuo jis jaučiasi laimingiausias, gali ir pats žmogus. Jis taip pat gali bet kada neatsakyti į gautą užklausą.

Savo analizei atlikti tyrėjai ketina naudoti tik apie Didžiosios Britanijos gyventojus surinktus duomenis, tačiau savo noru aplikaciją gali įsidiegti ir kitų šalių gyventojai. Tik atkreipiamas dėmesys, kad vartotojas, nurodydamas valandas, kada su juo galima susisiekti, turi atsižvelgti į laiko skirtumą. Tyrimas pristatomas čia.