Veiklavietę Vėliučionių kaime Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos specialistai pastebėjo žvalgydami Vilniaus rajono apylinkes. Skrydis buvo surengtas aplinkosaugininkams bendradarbiaujant su Lietuvos kariuomenės Karinėmis oro pajėgomis.

Remdamiesi turima informacija dėl galimų aplinkosauginių pažeidimų ir siekdami užkirsti kelią neteisėtai veikai bei išvengti didesnio neigiamo poveikio aplinkai, inspekcijos pareigūnai teritoriją ėmė stebėti.

Išanalizavus surinktą medžiagą ir atlikus patikrinimą, buvo nustatyta, kad atliekų apdorojimo veikla vykdoma neturint leidimų. Taip pat aplinkosaugininkai užfiksavo, kaip savivarčiu atvežama ir išpilama daugiau nei 5 kub. m atliekų. Už šią veiką transporto priemonė buvo paimta ir bus sprendžiama dėl jos konfiskavimo. 

Bepiločiu orlaiviu atlikus fotometrinius matavimus, nustatyta, kad veiklavietėje yra daugiau kaip 1000 kub. m atliekų. Preliminariais duomenimis, bendra žala aplinkai gali viršyti 1,4 mln. eurų. Ši suma gali keistis Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijai atliekant tolimesnius tyrimo veiksmus.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai iš neteisėtų šiukšlių vežėjų ir (ar) tvarkytojų per šiuos metus yra paėmę šešias transporto priemones: penkias Vilniaus mieste ir rajone, vieną Ukmergės rajone.

Kilus klausimų, Aplinkos apsaugos departamento specialistai jus pakonsultuos telefonu 8 700 02022 arba el. paštu konsultacijos@aad.am.lt      

Apie aplinkosauginius pažeidimus galite pranešti telefonu 112.     

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją