Iki vasario 15 d. turi būti pateiktos mokesčio už aplinkos teršimą ir medžiojamuosius gyvūnų išteklius deklaracijos, taip pat mokesčio už valstybinių gamtos išteklių (vanduo ir kitos naudingosios iškasenos, šviesios durpės (eksportuotos), kitos durpės), IV ketvirtį deklaracijos.

Deklaruojant mokesčius už aplinkos teršimą už 2022 m. taikomi šie indeksavimo koeficientai:

  • iš mobiliųjų taršos šaltinių – 1,386;
  • iš stacionariųjų taršos šaltinių – 1,386;
  • gaminių ir pakuočių atliekomis – 1,386;
  • sąvartyne šalinamomis atliekomis – 1,386.

Deklaruojant išgautus valstybinius gamtos išteklius už 2022 m., taikomi šie indeksavimo koeficientai:

  • vanduo ir kitos naudingosios iškasenos, šviesios durpės (eksportuotos), kitos durpės (ketvirčiais: I ketv. – 1,274; II ketv. – 1,36; III ketv. – 1,423; IV ketv. – 1,487);
  • medžiojamieji gyvūnai, metams – 2,046.

Mokesčio mokėtojai deklaracijas teikia ir sumoka deklaruotas mokesčio sumas Valstybinei mokesčių inspekcijai (toliau – VMI). Deklaracijos elektroniniu būdu teikiamos naudojantis VMI elektroninio deklaravimo sistema (EDS). Jei deklaracijos pildomos ne elektroniniu būdu, mokesčio mokėtojai turi pateikti tinkamai užpildytas išspausdintas deklaracijas. Mokesčio mokėtojai taip pat gali teikti užpildytas VMI interneto tinklalapyje (www.vmi.lt) paskelbtas deklaracijų formas.

Su patvirtintomis Mokesčio už aplinkos teršimą deklaracijų FR0521, FR0522, FR0523 ir FR0524 formų ir jų pildymo taisyklėmis galite susipažinti čia.

Su patvirtintomis Mokesčio už valstybinius gamtos išteklius KIT708, KIT709 formų ir jų pildymo taisyklėmis galite susipažinti čia.

Su patvirtintomis mokesčio už aplinkos teršimą sąvartynuose šalinamomis atliekomis deklaracijos KIT717 formos, mokesčio už aplinkos teršimą sąvartynuose šalinamomis atliekomis deklaracijos KIT717 formos ir jos priedo KIT717F pildymo taisyklėmis galite susipažinti čia.

Mokesčių indeksavimo koeficientai nustatomi pagal Valstybės duomenų agentūros apskaičiuotą vartotojų kainų indeksą, kurie pasibaigus kalendoriniams metams per 10 darbo dienų, skelbiamas Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos interneto svetainėje (žiūrėkite čia).

Primename, kad Aplinkos apsaugos departamento Apskaitos ir mokesčių kontrolės departamento darbuotojai visada pasirengę padėti ir suteikti konsultacijas rūpimais aplinkosauginių mokesčių klausimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją