„Neste“ siekia išplėsti degalų iš atsinaujinančių išteklių gamybą ir ilgalaikėje perspektyvoje Porvo miestą paversti žiedinės ekonomikos centru. Studijoje bus analizuojama, kaip sėkmingai įgyvendinti šią pertvarką: kaip tinkamai pritaikyti esamą infrastruktūrą, kokius veiksmus įgyvendinti, siekiant tinkamai apdoroti atsinaujinančius išteklius ir kitas žaliavas, reikalingas tvaresnių degalų ir kitų produktų gamybai. Tyrime bus apžvelgiamos ir žaliojo vandenilio apdirbimo galimybės.

„Neste“ plėtros strategija yra paremta atsinaujinančių išteklių naudojimu ir žiedine ekonomika. Keliame sau aukštus veiklos tikslus, o ši studija – tai ilgalaikės strategijos, kaip atsisakyti žaliavinės naftos Porve ir pereiti prie alternatyvių išteklių, dalis. Šiame Suomijos mieste esanti perdirbimo gamykla suteikia galimybę transformuoti ją į mūsų žiedinio verslo centrą“, – sako „Neste“ korporacijos generalinis direktorius Mattis Lehmusas.

Tikimasi, kad ateityje tinkamai pritaikyta infrastruktūra apdoros nuo 2 iki 4 milijonų tonų atsinaujinančių išteklių žaliavos per metus, bei, kad įgyvendinus pertvarką, apie 2035 m. Porve naftos perdirbimas bus visiškai sustabdytas.

Šie pokyčiai reikšmingai prisidėtų prie „Neste“ įsipareigojimų klimato kaitos srityje bei iškastinio kuro pramonės pertvarkymo. Nepriklausomai nuo pertvarkos, bendrovė ir toliau tieks iškastinio kuro produktus savo klientams.

„Neste“ kuria sprendimus, prisidedančius prie kovos su klimato kaita ir spartinančius perėjimą prie žiedinės ekonomikos: tvarų aviacinį kurą, dyzeliną iš atsinaujinančių šaltinių bei kitus. Bendrovė ne vienerius metus iš eilės atsiduria tarp „Corporate Knights“ sudaromo tvariausių pasaulio įmonių reitingo „Global 100“ lyderių bei kasmet yra įtraukiama į „Dow Jones“ tvarumo indeksą. Tarp įmonės įsipareigojimų - iki 2030 m. Porvo naftos perdirbimo gamyklą padaryti tvariausia Europoje, o iki 2035 m. pasiekti anglies dvideginio atžvilgiu neutralią gamybą. Kompanija taip pat siekia iki 2030 m. padėti savo klientams sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) emisijas bent po 20 mln. tonų kasmet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją