„Ankstesnė patirtis rodo, kad šiauliečiams tekstilės konteineriai labai reikalingi ir yra išties laukiami – iki šiol mieste buvęs 13 tekstilės konteinerių tinklas nebuvo pakankamai patogus. Praplėtus konteinerių tinklą, mažiau tekstilės atsidurs buitinių atliekų konteineriuose, ji bus lengviau rūšiuojama ir priduodama, o galiausiai – sėkmingai panaudojama antrą kartą“, – sako Konstantinas Gurinas, „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo verslo direktorius.

K. Gurinas pastebi, kad vien tekstilės konteinerių nepakaks – svarbu, kad žmonės išmoktų teisingai tekstilę rūšiuoti ir palikti konteineriuose. Tekstilės konteineriai skirti dar tinkamiems naudoti švariems drabužiams, avalynei, diržams, kuprinėms, rankinėms, patalynės užvalkalams, užuolaidoms, rankšluosčiams. Prieš paliekant tekstilę konteineriuose, reikėtų ją sudėti į maišelius, juos surišti, batai taip pat turėtų būti surišti poromis.

Tekstilės konteineriai

Šiuo metu numatyta, kad tekstilė iš konteinerių bus surenkama kartą per savaitę, tačiau kartu bus atsižvelgiama ir į realią situaciją bei jų užsipildymą.

„Ne tik išplėtėme tekstilės konteinerių tinklą, bet ir parinkome gyventojams patogias, dažnai lankomas vietas. Natūralu, kad gyventojai iš pradžių konteineriais naudosis aktyviau. Todėl pastebėjus, kad konteineris pripildytas, apie tai prašome pranešti ant jo nurodytu telefono numeriu, taip pat prašome nepalikti tekstilės šalia konteinerių. Prie konteinerių palikti tvarkingi drabužiai, avalynė netrunka virsti atliekomis – sušlampa lietuje, pradeda pelyti ir tampa netinkami perdirbimui, o juo labiau antriniam panaudojimui. Tokiu atveju galima surasti kitą artimiausią konteinerį arba drabužius atnešti kitą dieną“, – pasakoja K. Gurinas.

Tekstilės konteineriai Šiauliuose pastatyti prie didžiųjų prekybos centrų, visus adresus galima rasti https://ecoservice.lt/siauliai/tekstiles-surinkimas-siauliuose/.

Visa surinkta tekstilė iš Šiaulių keliauja į „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo centrą Vilniuje. Ten ji išrūšiuojama – tinkami dėvėjimui drabužiai atrenkami pakartotiniam naudojimui. Jei dalis jos bus netinkama antriniam panaudojimui – sudėvėta, suplyšusi, purvina, ji bus perdirbama į valymui skirtas šluostes arba pristatoma į kogeneracines jėgaines energijai gauti.

Suteptus ar suplyšusius drabužius, patalynę, įvairias tekstilės atraižas, kilimus, susidėvėjusią avalynę ir toliau galima priduoti stambiagabaričių atliekų surinkimo aikštelėse Šiaulių mieste Pailių g. 19 (Gytarių mikrorajone už Žemdirbių turgaus) arba J. Basanavičiaus g. 168 B (už buvusio Mėsos kombinato).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją