Vėlai penktadienį jis parašė tviteryje: „Nenoriu to sakyti, bet mums reikia nedelsiant padidinti naftos ir dujų gavybą. Ypatingi laikai reikalauja ypatingų priemonių.“

„Akivaizdu, kad tai neigiamai paveiktų „Tesla“, tačiau tvarūs energetikos sprendimai tiesiog negali akimirksniu kompensuoti Rusijos naftos ir dujų eksporto“, – pridūrė jis po keleto minučių tviteryje.

„The Verge“ sako, kad jis tikriausiai turėjo omenyje didelę pasaulio priklausomybę nuo Rusijos vamzdynų, kuri nesustabdė daugelio vyriausybių nuo sankcijų Rusijai po jos invazijos į Ukrainą, tačiau sukėlė baimę dėl sparčiai augančių energijos kainų, ypač Europoje.

Dažnai sunku pasakyti, ar E. Muskas, rašydamas pranešimus „Twitter“ tinkle, tiesiog „trolina“, ar iš tikrųjų įgyvendina planus, tačiau negalima paneigti, kad jis yra įtakingas, o daugelis iš 76 mln. jo sekėjų net ir juokaujantį jį priima rimtai.

Nepanašu, kad nafta ir dujos nėra svarbios ir E. Musko planams. Praėjusiais metais jo „SpaceX“ norėjo gręžti gamtines dujas žemėje netoli „Starship“ įrenginių Teksase. Elektra nepadeda Musko raketoms pakilti nuo žemės.

„Nesu už naftos ir dujų pramonės demonizavimą. Mums dar ilgai reikės deginti iškastinį kurą. Klausimas tik toks, kokiu tempu pereisime prie tvarios energetikos ateities?“, – pernai vienoje tinklalaidėje Džo Roganui sakė E. Muskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės