„Gavome pranešimą, kad ties Žirmūnų tiltu į Nerį išsiliejo teršalai. Pagalbai lokalizuojant incidentą pasitelktos tarnybos –„Grinda“, Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Aplinkos apsaugos departamentas – greitai nustatė, kad į Nerį tekėjo riebalai“, – savo feisbuko paskyroje rašo „Grinda“.

Teigiama, kad šiuo metu riebalų tekėjimas sustabdytas, imamasi priemonių taršai likviduoti.

„Naftos produktų išsiliejimo atveju naudojamos bonos riebalų neabsorbuoja, tad bus naudojamas skystas sorbentas“, – paaiškinama įraše.

„Grinda“ prašo pastebėjus panašius incidentus operatyviai pranešti visą parą veikiančiu tel. 1355.

Informaciją apie į Nerį patekusius teršalus planuojama atnaujinti, kai bus aišku daugiau detalių.

Papildyta 16.00

„Grindos“ rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius informavo, kad upės vanduo yra šaltas, siekia apie 3,5 laipsnio šilumos, todėl išsilieję riebalai iš karto sustingo, o srovė juos priplakė prie kranto, todėl jie toliau nepasklido.

„Riebalai išsidėstę pakankamai ilgoje juostoje. Sorbentas veikia, mūsų darbuotojai dabar šalina tuos riebalus. Geroji žinia, kad tai nėra naftos produktai, nes jų poveikis gamtai būtų kur kas stipresnis. Riebalai vis dėlto yra organinė medžiaga ir poveikis aplinkai nebus toks svarus, koks galėjo būti“, – sako jis.

Kol kas nežinoma, iš kur šie teršalai į upę pateko. Šiuo metu yra ieškomas jų šaltinis.

„Baseinas yra didelis. Jeigu įsivaizduotume, kaip atrodo nuotekų tinklai, tai būtų kaip medis, kurio šaknys jau siekia upę, tačiau kamienas ir visos šakos yra kur kas toliau. Taigi taršos šaltinis gali būti ir Žirmūnuose, ir Šiaurės miestelyje ar dar toliau. Reikia daug fizinio darbo. Mes atidarinėjame kiekvieną šulinį, tikriname kiekvieną atšaką. Rasti šaltinį gali užtrukti pakankamai daug laiko ir per šiandien to padaryti tikrai nepavyks“, – patikslino E. Steponavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)