„Reidus visų departamento valdybų aplinkosaugininkai organizuoja nuolat – tai mūsų kasdienis darbas. Be to, mums padeda neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai – jų indėlis tikrai svarus. Tad labai tikimės, kad asmenų, „pamirštančių“ atsakingo poilsiavimo taisykles, mažės“, – sako Mažeikių aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Nilius Kupliauskas.

Du piliečiai pasistatė automobilius arčiau kaip 25 m nuo Juodeikių tvenkinio vandens kranto, vandens telkinio pakrantės apsaugos zonoje.

Asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Du asmenys pagavo ir laikė tinkleliuose netinkamo dydžio karpius (34 ir 38 cm), nors galima gaudyti ne mažesnes nei 40 cm dydžio žuvis.

Pažeidėjai turės atlyginti aplinkai padarytą žalą – po 100 eurų už karpį. Taip pat jiems bus surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Du asmenys žvejojo Juodeikių tvenkinyje, įtrauktame į sąrašą vandens telkinių, kuriuose organizuojama intensyviai veisiamų žuvų limituota žvejyba. Piliečiai, nesilaikydami limituotos žvejybos reguliavimo priemonių ir sąlygų, žvejojo neturėdami žvejo mėgėjo kortelės.

Vienas žvejys buvo sugavęs 1 karpį ir 5 karšius. Žuvų ištekliams padaryta žala – 600 eurų (po 100 eurų už kiekvieną žuvį).

Mėgėjų žvejybos kontrolės reidą prie Juodeikių tvenkinio Mažeikių aplinkosaugininkai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais vykdė ir liepos 23 d. Tada buvo išaiškinti 6 pažeidimai.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galima pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)