Departamento aplinkosaugos pareigūnai kartu su Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojais ir policijos pareigūnai vykdys kontrolinius anglies monoksido (CO) kiekio išmetamosiose dujose matavimus automobilių su benzininiais varikliais ir išmetamųjų dujų dūmingumo matavimus automobilių su dyzeliniais varikliais.

Aplinkosaugininkai ne tik stabdys automobilius, bet ir informuos vairuotojus apie neigiamą automobilių išmetamųjų dujų poveikį žmogaus sveikatai.

„Šia akcija norime atkreipti visuomenės dėmesį į automobilių skleidžiamą taršą ir, kad kiekvienas turime galimybes bent dienai pasirinkti aplinkai draugiškas transporto priemones bei taip prisidėti prie taršos mažinimo. Akcijos tikslas įspėti ir priminti vairuotojams apie automobilių skleidžiamą oro taršą, kuri ypač pasireiškia karštuoju metų sezonu didžiuosiuose Lietuvos miestuose“, – teigia Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnas Edgaras Skrebė.

Šiandien, Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdydami akciją patikrino 37 automobilius (24 dyzeliniais, 13 benzininiais varikliais) ir nustatė tris asmenis, kurių automobiliai viršijo išmetamųjų teršalų ribines vertes. Už pažeidimus jiems bus surašyti administracinių nusižengimų protokolai ir gresia baudos nuo 60 iki 300 eurų.

„Nors mūsų tikslas yra prevencija, tačiau nustatę pažeidimus taikysime asmenims administracinę atsakomybę. Asmenys už automobilių skleidžiamą taršą gali susimokėti iki 300 eurų baudą“, – sako aplinkosaugininkas.

Taip pat ir Kelių policijos pareigūnai nustatė pažeidimų už kuriuos vairuotojams gresia baudos. Per patikrinimą vienas asmuo vairavo automobilį tamsintais stiklais, o kito vairuotojo transporto priemonė neturėjo reikiamų techninės apžiūros bei draudimo dokumentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)