„Per šią akciją tikrinome ne tik plaukiojimo priemones, bet ir žvejus mėgėjus. Džiugu, kad pažeidimų nustatyta nebuvo. Bet įspėjame, kad žvejojant vandens telkiniuose būtina turėti žvejo mėgėjo bilietą ir nepamiršti surinkti bei išmesti atliekas, esančias 5 m spinduliu nuo žvejybos vietos“, – teigia Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Edvinas Čepaitis.

Platelių ežere buvo patikrintos penkios savaeigės plaukiojimo priemonės, turinčios vidaus degimo variklius ir dvi irklinės valtys. Pažeidimų nenustatyta.

Tęsdami reidą prie Platelių ežero aplinkosaugininkai gavo pranešimą apie neleistinai pastatytas transporto priemones. Inspektoriams patikrinus gautą informaciją buvo rasti penki automobiliai pastatyti ant miško paklotės, už tai asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai ir gresia bauda iki 50 eurų.

„Poilsiautojams norime priminti, kad statyti transporto priemones miškuose galima tik tam skirtose transporto priemonių stovėjimo (parkavimo) aikštelėse arba kelio pakraštyje, užtikrinant galimybę keliu važiuoti kitoms transporto priemonėms“, – įspėja Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Edvinas Čepaitis.

Taip pat per reidą buvo patikrintos keturios plaukiojimo priemonės Rėkyvos ežere, per patikrinimus pažeidimų nenustatyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)