Pirmadienio rytą vilnietis kreipėsi į Delfi dėl į Nerį bėgančių žalių chemikalų. Atsiųstame vaizdo įraše buvo matyti, kad į upę teka žalias vanduo.

Susisiekus su UAB „Grinda“, įmonės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius informavo, kad buvo tvarkomi šilumos tinklai, o žalias vanduo yra specialiais maistiniais dažais dažytas termofikacinis vanduo.

AB „Lietuvos šilumos tinklai“ komunikacijos vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė sako, kad hidraulinių bandymų metu trūko vamzdynas: „Jau išsiaiškinome, kad tai yra vamzdynų defektas. Gerai, kad jis trūko dabar, o ne žiemą, nes hidraulinių bandymų tikslas ir yra išsiaiškinti visus vamzdynų defektus.“

„Termofikacinis vanduo yra nudažytas vanduo, kuris cirkuliuoja visame mūsų miesto tinkle - 720 kilometrų. Vanduo yra dažytas tokiais pačiais dažais, kokiais dažoma Vilnelė per šv. Patriko dieną. Jis visiškai nepavojingas. Dažomas tam, kad žmonės savo namuose galėtų pastebėti šilumokaičių bėdas, nes jeigu atsukus vandenį pradeda bėgti žalias vanduo, tai reiškia, kad jūsų namo sistema yra sutrūkusi ir ją reikia tvarkyti. Tam jis buvo nudažytas ir cirkuliuos sistemoje, kol išsivaikščios“, – sako ji.

I. Trakimaitė-Šeškuvienės teigimu, šiemet vyksta daug rekonstrukcijų ir hidraulinių bandymų, žalias vanduo gali pasirodyti bet kur per nuotekų vamzdynus, jo išsigąsti nereikėtų, jis yra visiškai nepavojingas ir jeigu nebūtų žalias, mes jo tiesiog nematytume.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)