Įmonės, prižiūrinčios šilumos tinklus, informuoja, kad patikros ir remonto darbai vykdomi periodiškai, hidrauliniai bandymai pradedami pasibaigus vienam šildymo sezonui ir užbaigiami iki kito šildymo sezono pradžios.

„Šilumos tinklų priežiūros specialistai jau ne kartą yra pranešę, kad dirbdami naudoja žalios spalvos fluorescencinius dažus. Šis specialus dažiklis leidžia lengviau nustatyti šilumos tinklų ir šildymo sistemų spragas ir jas pašalinti“, – primena Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Žydrė Majauskaitė.

Svarbu tai, priduria aplinkosaugininkas, kad dažų koncentracija nėra pavojinga nei aplinkai, nei žmonėms.

„Taigi, pastebėję tekantį žalią vandenį, žmonės turėtų kreiptis į savo miesto šilumos tinklų aptarnavimo centrą – centro specialistai pasakys, ar nurodytoje vietoje yra atliekami patikros darbai. Jei tokie darbai nėra vykdomi, prašome skubiai informuoti AAD Pranešimų priėmimo tarnybą“, – sako Ž. Majauskaitė.

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)