Apie gaisrą atliekų tvarkymo įmonėje pranešta šiąnakt, kiek po 2 val. Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai iškart nuvyko į įvykio vietą, kur jau dirbo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai.

„Po naktį įvykusio gaisro vienoje Kauno atliekų tvarkymo įmonėje Aplinkos apsaugos departamentas pradės neplaninį įmonės patikrinimą“, – sakė Kauno aplinkos kokybės skyriaus vedėjas Vaidas Laukys.

Į vietą buvo iškviesta Aplinkos apsaugos agentūros mobilioji laboratorija oro taršai matuoti.

Preliminariais duomenimis, gaisro židinys – atliekų tvarkymo įmonės angare, ten degė pakuočių atliekos – apie 90 proc. popieriaus ir kartono ir apie 10 proc. plastiko.

Kaip sakė Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Donatas Mikelskis, apie 7.30 val. gaisras buvo beveik užgesintas – keli likę ugniagesių ekipažai stebėjo padėtį ir gesino smilkstančias atliekas, kad ugnis vėl neįsiliepsnotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)