Įmonės, prižiūrinčios šilumos tinklus, informuoja, kad patikros ir remonto darbai vykdomi periodiškai, hidrauliniai bandymai pradedami pasibaigus vienam šildymo sezonui ir užbaigiami iki kito šildymo sezono pradžios.

„Šilumos tinklų priežiūros specialistai jau ne kartą yra pranešę, kad dirbdami naudoja žalios spalvos fluorescencinius dažus. Šis specialus dažiklis leidžia lengviau nustatyti šilumos tinklų ir šildymo sistemų spragas ir jas pašalinti“, – primena Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Evaldas Brusokas.

Jis priduria, kad dažų koncentracija nėra pavojinga nei aplinkai, nei žmonėms.

„Taigi, pastebėję tekantį žalią vandenį, žmonės turėtų kreiptis į savo miesto šilumos tinklų aptarnavimo centrą – centro specialistai pasakys, ar nurodytoje vietoje yra atliekami patikros darbai“, – sako E. Brusokas.

Aplinkos apsaugos departamentas nurodo, kad su tokia situacija Druskininkų aplinkosaugininkai susidūrė ir praėjusią savaitę. Kovo 24 d. gavę pranešimą apie Kurorto gatvėje į Nemuno upę tekantį žalią skystį, nedelsdami nuvyko į nurodytą vietą. Paaiškėjo, kad „Druskininkų šilumos tinklai“ vykdo šiluminių trasų patikrinimo darbus.

Apie numatomą patikrinimą „Druskininkų šilumos tinklų“ atstovai Aplinkos apsaugos departamentą informavo iš anksto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)