Kovo 15-16 d. Trakuose, nuo autobusų stoties link pusiasalio pilies Lukos ežero pakrantėje buvo organizuojami medžių kirtimo darbai, kuriems leidimą dar kovo 8 d. suteikė Trakų savivaldybės sudaryta Želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija.

Tačiau jau kitą dieną po vykdytų darbų savivaldybė sulaukė Trakų aplinkos apsaugos inspekcijos viršininko Tadeušo Ablačinskij skambučio su prašymu laikinai sustabdyti darbus, siekiant patikrinti Lietuvos ornitologų draugijos saugotinų medžių patikros ataskaitą bei išduotą leidimą saugotinų medžių ir krūmų kirtimo, persodinimo ar kitokio pašalinimo, genėjimo darbams atlikti.

Po savaitės Trakų rajono savivaldybės administracijos darbuotojai kartu su Aplinkos apsaugos departamento ir Trakų nacionalinio parko atstovais, apžiūrėję medžių kirtimo vietą šalia Birutės g. 30 namo, užfiksavo, kad savavališkai iškirsti trys labai geros būklės medžiai – amerikinis uosis bei du juodalksniai. Šie medžiai nebuvo numatyti pjauti.

Kaip pastebi Trakų rajono savivaldybės atstovai, atsižvelgiant į VĮ „Lietuvos arboristikos centro“ situacijos vertinimą kovo 17 d., kai ir buvo sustabdyti darbai, šie medžiai dar nebuvo nupjauti.

„Mūsų nuomone, lyginant mūsų fiksuotas ir piliečių pasidalintas nuotraukas, skiriasi medžių žymėjimas, pagal kurį darbininkai orientuojasi, ką su medžiais daryti. Neatmestume galimybės, kad medžiai pažymėti ir nupjauti suinteresuotų asmenų pastangomis arba per klaidą. Mes neteisėtų medžių kirtimų nepateisiname“, – sakė Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Andrius Šatevičius.

Savivaldybė kreipėsi į AAD prašydama atlikti tyrimą, kokiomis aplinkybėmis buvo neteisėtai nupjauti medžiai. Kirtimo darbai sustabdyti iki balandžio 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)