Pasak VASA Atliekų tvarkymo kontrolės skyriaus vadovo Romualdo Ambraškos, nebereikalingas padangas gyventojai gali nemokamai priduoti didelių gabaritų pridavimo aikštelėse, kurios yra įrengtos penkiose Vilniaus miesto vietose.

„Šiose aikštelėse automobilio vairuotojas kartą per metus gali priduoti keturias padangas be papildomų mokesčių. Nudėvėtas gyventojų automobilių padangas privalo nemokamai surikti ir autoservisai ir kiti prekybininkai, kurie jas parduoda“, – sako R. Ambraška.

Jo teigimu, apie padangų tvarkymą kalbama kiekvieną rudenį ir pavasarį, tačiau vis dar atsiranda gyventojų, kurie arba nežino, kaip tvarkyti šias atliekas, arba sąmoningai teršia aplinką.

„Manau, kad atsakingas vairuotojas yra ne tik tas, kuris laikosi kelių eismo taisyklių, bet ir pasirūpina, kad jo automobilio padangos nekeltų žmonių pasipiktinimo, neterštų aplinkos – bendrų kiemų, pakelių, miškų ar vandens telkinių. Deja, mūsų kontrolieriai jau nuo kovo pradžios pastebi vis daugiau paliktų padangų šalia buitinių atliekų konteinerių, dažiausiai – prie garažų. Todėl norime vėl priminti ir atkreipti gyventojų dėmesį, jog asmenims, palikusiems automobilių padangas prie konteinerių, gresia baudos kaip ir kitais neteisėto stambių gabaritų atliekų tvarkymo atvejais“, – sako VASA atstovas.

Romualdas Ambraška sako, kad padangų keitimo laikotarpiu įmonė sulaukia aktyvių gyventojų pranešimų apie pažeidėjus. Vienas atvejis, nustebinęs net daug mačiusius kontrolierius, buvo užfiksuotas praėjusią savaitę Riešėje, Verkių seniūnijoje. Šalia atliekų konteinerių mūsų darbuotojas rado krūvą padangų, ant kurių buvo užklijuotas raštelis su nurodytu vairuotojo, palikusio padangas, adresu ir jo automobilio numeriu.

„Šis ir kiti faktai rodo, kad yra žmonių, kurie nesitaiksto su aplinkos teršimu, o teršėjai gali būti identifikuoti ir nubausti“, – pasakoja Atliekų tvarkymo skyriaus vadovas.

Jis primena, kad pranešti apie neleistinai išmestas padangas, automobilių dalis ir stambias atliekas prie bendro naudojimo buitinėms atliekoms skirtų konteinerių vilniečiai kviečiami el. paštu pranesk@sivasa.lt arba mob. 8 650 04 947.

2020 metais VASA kontrolieriai nustatė apie 9730 neteisėtų stambių atliekų sąvartų prie bendro naudojimo konteinerių, per metus išvežta 2123 tonos tokių atliekų.

Padangų priėmimo aikštelės Vilniaus mieste: https://www.vaatc.lt/aiksteles/aiksteliu-zemelapis/

Informacija apie sankcijas atliekų tvarkymo pažeidėjams: https://sivasa.lt/uzfiksuoti-pazeidimai

Daugiau apie didelių gabaritų atliekų tvarkymą – https://sivasa.lt/d-u-k

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją