„Nauji kiemo nuotykiai – nuodijamas medis. Medyje išgręžtos skylės, o į jas privaryta chemijos. Netikiu, kad paaugliams patiems į galvą atėjo toks noras pagręžioti. Gal kas pažins tą trijulę?“, – pagalbos prašo nuo išpuolių jau pavargę Laisvės alėjos gyventojai.

Kaip matyti redakcijai atsiųstame vaizdo įraše, šeštadienio, kovo 6-osios, vakarą į Laisvės al. 27 kiemą įsliūkinusiems jaunuoliams užkliūva čia pat vos vienas augantis medis.

Du vyrai, lyg apsauginiai, saugo besidarbuojantį jaunuolį, o, kaip įtariama, medyje išgręžus skyles, iš rankų į rankas perduodamas ir buteliukas, kuriame, namo gyventojų manymu, galėjo būti neaiškios kilmės chemikalai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalui nurodė, kad Kauno pareigūnai pranešimo apie Laisvės al. kieme suniokotą medį nėra gavę.

Aplinkos apsaugos departamento atstovai informuoja, kad bet koks medžių kamienų gręžimas, įvairių tvirtinimų kalimas, sukimas į medį, laipynių ar kitų daiktų tvirtinimas prie medžių jį suveržiant ir padarant žaizdas, traktuojamas kaip pažeidimas ir taikoma atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodekso 281 str. 1 arba 2 punktą.

Toks pažeidimas užtraukia baudą asmenims nuo šešiasdešimt iki dviejų šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo aštuoniasdešimt iki trijų šimtų eurų.

Video galite peržiūrėti paspaudę čia.