Nuotraukas redakcijai atsiuntę žmonės informavo, kad išsiliejęs ryškios spalvos skystis užfiksuotas šalia Vilniaus taksi parko. Pirminiais duomenimis, aptvertoje įmonės teritorijoje.

Nuotraukose matyti, kad skystis garuoja.

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pranešimų priėmimo skyrius apie galimą incidentą informacijos neturėjo, tačiau po „Delfi“ skambučio pradėjo tyrimą, informaciją perdavė AAD Vilniaus valdybai. Anot Komunikacijos skyriaus vedėjo Arūno Malinovskio, sostinės AAD valdybos inspektoriai artimiausiu metu reaguos į pranešimą ir vyks į įvykio vietą.

„Klausimas, ar tas skystis nepatenka į gruntinius vandenis. Jei patenka, reikia kviestis priešgaisrinę, jie užsiima pavojingų medžiagų surinkimu. Mūsų pareigūnai nuvyks, įvertins“, – teigė A. Malinovskis.

Kaip vėliau nurodė departamento atstovė Jurgita Jasiūnienė, pareigūnai jau išvyko į vietą aiškintis situacijos.

„Į nurodytą vietą nuvyko aplinkosaugininkai, buvo pakviesta ir Priešgaisrinė tarnyba. Nenustatyta, kad tai pavojingas sveikatai skystis. Galimai tai vanduo, nudažytas atliekant bandymus šiluminėse trasose, nes dabar dažoma tokia spalva norint išsiaiškinti, ar trasose nėra pažeidimų. Iškviesta Šiluminių tinklų avarinė tarnyba", - nurodė J. Jasiūnienė.

Taip pat žurnalistai bandė susisiekti su įmone, kurios teritorijoje, kaip manoma, išsiliejo skystis. Tačiau šios atstovai nesutiko nurodyti atsakingo asmens telefono numerio. Klausimus prašė atsiųsti raštu. Gavę įmonės atsakymą, tekstą taip pat papildysime.

„Grindos“ atstovai teigė, kad apie galimą incidentą jokios informacijos neturi.

Su Delfi susisiekė Vilniaus šilumos tinklų atstovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, kuri informavo, kad skystis išsiliejo dėl avarijos, sunkiasvorei transporto priemonei prakirtus vamzdį. Iš vamzdžio išsiliejo žalia spalva nudažytas termofikacinis vanduo. Anot jos, skystis nepavojingas nei aplinkai, nei žmonėms. Avarija likviduojama, dėl jos šilumos ir karšto vandens tiekimas gyventojams nėra nutrūkęs.

Ji teigė, kad VŠT naudoja Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos patvirtintą specialų vandens dažiklį fluoresceiną – jis saugus sveikatai ir aplinkai, juo dažomas termofikacinis vanduo.

Apie įvykį Vilniaus šilumos tinklai pranešė ir savo Feisbuko paskyroje: „Šiandien, Pelesos g. 1 esantį šilumos trasos ruožą užkliudė ir pažeidė sunkiasvorė transporto priemonė. Vilniaus šilumos tinklų specialistų komanda operatyviai atvyko į vietą ir pradėjo pažeidimo atstatymo darbus. Klientams šilumos ir karšto vandens tiekimas buvo atstatytas netrukus po avarijos. Dauguma net nepajuto jokio paslaugų sutrikimo. Avarijos šalinimo darbai įvykio vietoje vis dar vyksta."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)