Skaitytoja nuotraukose užfiksavo visas miške rastas „gėrybes“ – automobilių laužą, besimėtančius plastiko butelius, samanomis apžėlusias padangas ir šiferio lakštus. Pasak jos, šiukšlės čia pilamos nuolat.

„Prieš kokius metus esu rašiusi Vilniaus rajono savivaldybei, bet jokio atsakymo nesulaukiau. Abejoju, kad jiems nežinomas šitas miškas. Ten pastoviai vežamos šiukšlės, dar ir kitas pakraštys užterštas. Paskutinį kartą, matosi, su traktoriumi ar kuo vežta, net toks įspūdis, kad keli medžiai tuo tikslu nukirsti. <...> Vakar dar didžiulis šiukšlių maišas kažkokios žalios mėsos išmestas buvo“, – piktinosi moteris.

Apžiūros metu Aplinkos apsaugos departamento specialistai bendradarbiaudami kartu su Valstybinių miškų urėdijos specialistais nustatė, kad miško teritorijoje, apie kurią pranešė skaitytoja, iš tiesų supiltos buitinės atliekos, automobilių laužas, statybinės atliekos, naudoti nebetinkami baldai, akumuliatoriai ir kitos atliekos.

Deja, apžiūros metu asmenų, subjaurojusių mišką, nustatyti nepavyko, todėl sutvarkyti teritoriją įpareigota Valstybinė miškų urėdija.