Kovo 3 d. apie 21 val. 34 min. gauta informacija, kad Švenčionių r., Kaltanėnų sen., Buivydų ežere, traukiami nelegaliai pastatyti žvejybiniai tinklai. Švenčionių r. policijos pareigūnai netoli įvykio vietos pastebėjo stovintį automobilį su priekaba, šalia lūkuriuojantį vyrą, ir dar du vyrus, iš ežero traukiančius valtį. Apie 23 val. Buivydų miške, apie 2 km nuo ežero, pareigūnai sustabdė automobilį „Kia Sorento“ su priekaba ‒ joje buvo valtis, pilna žvejyboje draudžiamų tinklų (be numerių), įvairios žuvies, teigiama pranešime spaudai.

Trisdešimt trejų metų vairuotojas (gimęs 1986 m.) ir penkiasdešimt vienerių metų keleivis (gimęs 1968 m.), vilkėjęs aplinkosaugininko liemenę, pateikė neetatinio aplinkos apaugos inspektoriaus pažymėjimus. Ant galinės sėdynės sėdėjęs penkiasdešimt septynerių metų vyras (gim 1963 m.), prie ežero „saugojęs“ automobilį ir priekabą, asmens dokumentų neturėjo.

Sustabdyto ekipažo paklausus, ar žvejyboje draudžiami įrankiai ir žuvis buvo pažymėti išėmimo protokole, pastarieji atsakė, kad nepažymėta ir neįtraukta į žiniaraštį. Automobilis su priekaba ir nenumeruota valtimi nebuvo pažymėti skiriamaisiais Aplinkos apsaugos ženklais. Išmatuotų tinklų ilgis siekė net 1,55 km. Juose buvo 68 kuojos, 7 lydekos, 3 lynai, 4 karšiai, 81 ešerys ir 10 šapalų.

Kokia žala padaryta gamtai, spręs aplinkosaugininkai ‒ visa pareigūnų surinkta medžiaga, automobilis su priekaba ir valtimi, tinklai, sugauta žuvis perduota Švenčionių r. aplinkos apsaugos inspekcijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)