Aplinkos apsaugos departamentas šioje byloje yra pateikęs daugiau nei 4,6 mln. eurų civilinį ieškinį.

Šioje byloje kaltinimai dėl aplinkosaugos priežiūros taisyklių pažeidimų, kai padaryta didelė žala gamtai, pareikšti dviem buvusiems „Kauno vandenų“ darbuotojams.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2017 metų kovą, Aplinkos ministerijos ir jos pavaldžių institucijų specialistams gavus informaciją, kad bendrovė „Kauno vandenys“ galimai dalį neišvalytų nuotekų išleidžia į Nemuną.

Vykdant ikiteisminio tyrimo veiksmus, bendrovės „Kauno vandenys“ teritorijoje buvo rastas techninėje dokumentacijoje nepažymėtas slaptas nuotekų išleistuvas, kuriuo dalis neišvalytų nuotekų žemiau mėginių ėmimo vietos buvo išleidžiamos į jau išvalytas nuotekas ir patekdavo tiesiai į Nemuną.

Pasak prokuratūros, ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad du buvę „Kauno vandenų“ darbuotojai neužtikrino nuotekų tvarkymo reglamente nustatyto nuotekų išvalymo laipsnio.

Abu kaltinamieji ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę neigė.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Jiems vadovavo ir tyrimą organizavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)