„Gruodžio mėnesį baigėme akvariumo remontą, kurio metu atnaujinta ne tik techninė dalis, bet ir įrengti įspūdingi koraliniai rifai. Senosios žuvys jau spėjo apsiprasti atnaujintame akvariume, todėl nusprendėme praturtinti jūrų gyventojų populiaciją ir nustebinti prekybos centro lankytojus naujomis žuvų rūšimis.“, - sako prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ valdančios bendrovės UAB „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Iš viso į akvariumą paleista 85 vnt. 15 rūšių Indijos ir Ramiojo vandenynų tropinių juostų žuvų, gyvenančių koraliniuose rifuose. Jos prisijungė prie iki šiol prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ akvariume gyvenusių apie 140 žuvų būrio.

„Vienos iš naujų gyventojų įspūdingiausiųjų – dešimt auksaspalvių karangių, kurios akvariume išauga iki 60-70 cm ilgio. Tai aukštos ir įspūdingai atrodančios žuvys, kurios ne tik džiugins lankytojus, bet ir papuoš šį jūrinį akvariumą. Net neabejoju, jog „Megos“ lankytojai atkreips dėmesį ir į chirurgžuves, jūrų angelus, įspūdingą pūsliažuvę bei koralinę garupą, be kurių neįsivaizduojamas nei vienas filmas apie koralinius rifus – tai itin vizualiai patrauklios ir labai spalvingos žuvys“, - pasakoja Lietuvos jūrų muziejaus Akvariumo ir jūrų gamtos skyriaus vedėjas Saulius Karalius, padėjęs prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ komandai atrinkti būsimus naujus gyventojus.