Japonijos senovės sostinės Nara valdžios institucijos įspėja lankytojus, kad po to, kai keli gyvūnai mirė nuriję plastikinius maišelius, maitinti miesto laukiniaus elnius yra draudžiama. Šie laukiniai gyvūnai jau tapę svarbiausiu turistų traukos objektu.

Pasak vietinės laukinės gamtos išsaugojimo grupės, nuo kovo mėn. mirė 14 elnių, o 9 iš jų skrandyje rasti dideli plastikinių atliekų kiekiai. Manoma, kad maišus išmetė lankytojai, kurie maitino gyvūnus, ignoruodami įspėjamuosius ženklus anglų ir kinų kalbomis, kad gyvūnai gali misti tik patvirtintais krekerius, kurie parduodami vietinėse parduotuvėse ir nėra plastikinėse pakuotėse.

Kaip skelbia vietinė japonų naujienų agentūra, pareigūnai atrado maišelių ir kitų plastikinių daiktų masę negyvų gyvūnų skrandyje. Vienas iš elnių nurijo 4,3 kg plastiko.

Aplinkosaugininkai aiškino, kad elnius traukia maisto produktų kvapas, kuris sklinda iš turistų palaidotų plastikinių maišelių. Teigiama, kad rasti nugaišę elniai labai buvo labai mažo svorio, turbūt, nerado maisto, todėl pradėjo misti maistu kvepiančiais maišeliais.

„Mirę elniai buvo labai liesi ir galėjau jausti jų kaulus“, - sakė veterinarijos gydytojas Maruko. „Negalima maitinti jų nieko, išskyrus paskirtus užkandžius.“

Vietos valdžios institucijos teigė, kad sparčiai didėjant turizmui, bus svarstoma įstatymiška uždrausti maitinti vietos elnius turistų atsineštu maistu, išskyrus jau minėta pašarą, kurio galima įsigyti vietos parduotuvėse.

Turistų skaičius skaičius Naroje nuo 2012 m. išaugo beveik dešimt kartų, iki 2017 m. miestas aplankytas 2,09 mln. žmonių.

Daugiau skaitykite ČIA.