Sužinoti, kokiu oru kvėpuojame, pamatyti, kaip matuojama jo tarša, rytoj bus galima sužinoti užsukus į sostinės Lukiškių aikštę nuo 10 val. iki 14 val. Čia veiks Aplinkos apsaugos agentūros mobilioji aplinkos oro kokybės tyrimų laboratorija. Agentūros specialistai pasiruošę atsakyti į žmonėms rūpimus klausimus. Jie matuos ir radiacijos lygį, naudodamiesi kilnojamąja radiacijos matavimo stotimi.

Atėjusieji į Lukiškių aikštę taip pat galės susipažinti su meteorologų, seismologų, aplinkos apsaugos inspektorių darbu, pakeliauti miškų pažintiniais takais, išmokti atpažinti medžius ir vabzdžius. Savo stendus turės ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija, Aplinkos projektų valdymo agentūra bei Būsto energijos taupymo agentūra.

Rytoj, kaip ir kasmet birželio 5-ąją, pagal susiklosčiusią tradiciją Aplinkos ministerija pagerbs labiausiai aplinkos apsaugai nusipelniusius žmones. Per iškilmingą Pasaulinės aplinkos dienos minėjimą bus paskelbti ir apdovanoti prestižinių ministerijos premijų – Viktoro Bergo ir Juozo Virbicko – šiemetiniai laureatai. Pirmoji premija skiriama už aktyvią ir naudingą visuomeninę veiklą arba reikšmingus darbus aplinkos formavimo ir apsaugos srityje, antroji – už nuopelnus žuvų išteklių apsaugai ir žvejybos kontrolei. Taip pat bus pagerbti geriausiai dirbantys aplinkosaugininkai, aktyviausi visuomenės atstovai.

Pasaulinę aplinkos dieną tarptautinė bendruomenė mini nuo 1974 m. Vienas svarbiausių šios dienos tikslų – atkreipti ir vyriausybių, ir visų žmonių dėmesį į skaudžiausias aplinkos problemas.