„Nacionalinis miškasodis 2019“ – tai jau kelerius metus iš eilės Lietuvos Respublikos ministerijos ir Valstybinių miškų urėdijos organizuojama miško sodinimo šventė, įprasminanti bendrą visuomenės ir miškininkų rūpestį mišku ir palikimu ateities kartoms.

„Ačiū kiekvienam suradusiam laiko ir skyrusiam jį miškui. Tikiu, kad visi sodinę medelius jau po kelių metų pasidžiaugs, kad ir jų dėka Lietuvoje ošia miškas. Daug pasodinome, buvo puikus oras, smagi nuotaika, prasmingas bendras darbas, dabar reikia tik lietaus“, – sako Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.

Miško sodmenys atrodo gležni, tačiau atsparūs sausrai, mat prieš sodinimą jų šaknys yra apdorojamos specialiu geliu, ilgai išsaugančiu drėgmę. Todėl miškininkai neabejoja darbo rezultatais, nors kaip ir kiekvienas laukia žemę gaivinančio lietaus.

To paties miškui linkėjo ir gausus būrys „Nacionalinio miškasodžio“ dalyvių. Pirmą, bet ne paskutinį, kartą medžius sodinusi moksleivė Greta sakė maniusi, jog miško sodinimas daug paprastesnis, nesitikėjusi, kad reikia tiek kruopštumo ir preciziškumo visus sodmenis pasodinti vienodais tarpais. Ji sakė, gyvenanti netoli ir stebės, kaip miškas auga.

„Nacionaliniame miškasodyje 2019“ dalyvavo vaikai ir suaugusieji, moksleiviai, kariai, policijos pareigūnai, šauliai, aplinkosaugininkai, užsienio ambasadų, ministerijų, savivaldybių, kitų įmonių ir organizacijų atstovai. Valstybinių miškų urėdijos miškininkai džiaugiasi bendru darbu vardan to, kad Lietuvoje visada oštų miškas, kad miške visiems būtų gera.

Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.