Interneto portale agroeta.lt kovo 29 dieną patalpinta publikacija, kurioje medžiojai iš Lietuvos pasakoja apie medžioklės patirtį Afrikoje. Teigiama, kad šioje šalyje savo jėgas jau yra išbandę daugybė mūsų šalies medžiotojų, todėl grupelė kolegų nusprendė savo kailiu patirti, ką reiškia medžioti egzotinėje šalyje.

Kaip teigiama paties medžioklės dalyvio Kosto Slivskio, jau ne pirmą kartą medžiojusio Afrikoje, publikacijoje, medžioklėje Afrikoje dalyvavo keli Plungės rajono „Kontaučių“ medžiotojų klubo nariai: Arūnas Garbenčius, Mindaugas Preibys su šeima, Aidas Stainys iš Rokiškio. Anot medžiotojo, grupei vadovavo medžiotojas Gediminas Vaitiekūnas.

Publikacijos autorius pasakoja apie kelionės eigą, pasiruošimą. Anot jo, legaliai galima medžioti 100 tūkst. ha medžioklės plote. Visas jis aptvertas apie pusantro metro aukščio tvora.

Antilopės Afrikoje

Pasiryžusiems tokiai pramogai, suteikiami visi patogumai. Mat, pasak publikacijos autoriaus, medžioklės plotų savininkai suteikia svečiams pastogę, gražią aplinką. Ir medžioklės plotus su egzotiniais gyvūnais.

Publikacijoje pasakojama, kad medžioklės dalyviai sumedžiojo antilopių, karpočių, zebrų, gepardą, žirafą. Autorius apgailestauja, kad nė vienam grupės nariui nepasisekė sumedžioti pagrindiniu Afrikos trofėjumi laikomos antilopės kudu. Anot jo, jas užpuolė kažkokia liga, todėl buvo pastebėtos tik kelios.

Žirafa Afrikoje

Papiktino dalį visuomenės

Medžiotojų medžioklė Afrikoje papiktino kai kuriuos lietuvius. Daugybės neigiamų komentarų sulaukė ne tik paties medžioklės dalyvio parašyta publikacija. Viešojoje erdvėje žmonės teigia nesuprantantys tokios pramogos ir nemanantys, kad tai gali būti legali medžioklė.

„Dar kartą įrodo, kad medžioklė iškrypimas. <...> Apgailėtini vyrukai su sunkia vaikyste. Atimti kažkam gyvybę dėl pramogos, malonumo… Be žodžiu“, – rašo pasipiktinęs skaitytojas.

„Na, tikiu, kad laikui bėgant medžioklė bus pripažinta kaip sutrikimas... Nes kitaip paaiškinti šių dalykų neįmanoma. Šaudyk į taikinį, būk geriausias… Bet čia… Čia dar ir nepilnavertiškumo kompleksą bando užgniaužti… gaila man šių veikėjų... Nesu religingas ir nelabai tikiu visokiomis karmomis, bet daugelis pasakys, kad lazda turi du galus. Ankščiau ar vėliau, vyručiai, ankščiau ar vėliau“, – mano kitas skaitytojas.

GRYNAS.lt žiniomis, tokia egzotinių gyvūnų medžioklė egzotinėse šalyse nėra retenybė. Vietos verslininkai siūlo medžiokles ne tik Afrikoje, bet ir Australijoje. Tokia medžioklė net turi savo kainyną: nustatoma kiekvieno sumedžioto gyvūno kaina pagal jo rūšį. Taip pat yra nustatomos tokios medžioklės kainos pagal medžioklėje dalyvaujančių asmenų skaičių.