Europos Parlamento biuras vėlų pirmadienio vakarą patvirtino sprendimą laipsniškai atsisakyti plastikinių butelių ir įrengti vandens gėryklėlių tinklą.

„Džiaugiamės galėdami pranešti, kad EP biuras nusprendė nuo 2019 metų liepos parlamente nebenaudoti plastikinių butelių ir kuo labiau sumažinti vienkartinių plastikinių gaminių naudojimą“, – antradienį tviteryje parašė EP pirmininko pavaduotoja Heidi Hautala.

„[Plastikinių butelių] jau laipsniškai atsisakoma! EP parodys pavyzdį!“ – pridūrė Suomijos ekologė.

Šis sprendimas buvo priimtas Europos Sąjungai (ES) ir visai tarptautinei bendruomenei siekiant kovoti su pasaulio vandenis teršiančiomis plastiko atliekomis.

2017 metais per renginius ir posėdžius Europos Parlamente buvo išgerta 1 mln. butelių vandens.

Europos Komisija (EK) praėjusį mėnesį pasiūlė visoje ES uždrausti vienkartinių plastikinių gaminių, tokių kaip gėrimų šiaudeliai, indai ir ausų krapštukai, naudojimą.

Komisija tikisi, kad EP ir valstybės narės šiam pasiūlymui pritars iki jos kadencijos pabaigos 2019 metais, nors ši priemonė greičiausiai įsigaliotų ne anksčiau 2022 metų.

Komisija taip pat pasiūlė, kad valstybės narės, įdiegdamos taros užstato sistemą, iki 2025 metų užtikrintų 90 proc. vienkartinių plastikinių butelių surinkimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)