Pagrindinis naujienų portalas DELFI „Darom“ akcijoje dalyvauja tiek, kiek egzistuoja pati akcija – 11 metų. Šiemet ir vėl gausus būrys kolegų pasiraitojo rankoves ir švarino Neries pakrantę.

DELFI vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė sako, kad „Darom“ akcijos reikšmė yra kur kas didesnė ne tik aplinkos tvarkymas. Anot jos, ši pavasarinė talka kasmet primena žmonėms, kaip svarbu saugoti gamtą, jos neteršti.

„Mums labai rūpi aplinka, kurioje gyvename. Norime parodyti pavyzdį, kad rūpintis reikia ne tik savo kiemu, bet ir tuo, kas yra aplink mus. Labai norėčiau tikėti, kad mes visi tai darome ne tik vieną dieną per metus“, – sako R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

Portalo vyr. redaktorės pirmasis pavaduotojas, kasmet akcijoje dalyvaujantis Kęstutis Cemnolonskis priduria, kad dalyvavimas akcijoje „Darom“ jau tapo ne tik DELFI komandos, bet ir visų aplinką tausojančių žmonių įpročiu ir tradicija.

„Pats dalyvauju jau nuo pirmosios „Darom“ akcijos, stengiuosi dalyvauti įvairiomis formomis, pavyzdžiui, teko atliekas rinkti plaukiant baidarėmis. Bet mums svarbiausia, kad ši akcija tapo tokia visuotinė ir tokia įprasta, kaip bet kuri kita proga ar šventė pavasarį“, – džiaugiasi K. Cemnolonskis.

DELFI aplinkosaugos ir ekologijos kanalo GRYNAS.lt redaktorius Tomas Janonis įsitikinęs, kad jei norime švarios ir gražios aplinkos, ją turime susikurti patys. Anot jo, DELFI darbuotojai apie aplinką galvoja ne tik per „Darom" akciją, bet ištisus metus.

„Jei norime, kad mūsų aplinka būtų švari, tai turime patys pradėti nuo savęs. Apskritai pastebiu, kad kolegoms tikrai rūpi aplinkos išsaugojimas. Mūsų biure rūšiuojamos atliekos, nemažai kolegų atvažiuoja į darbą dviračiais. Ir savo sodybose žmonės pavasarį paukščiams kelia inkilus. Tai rodo, kad mes norime gyventi švarioje aplinkoje. Negalima kažko reikalauti iš kitų, ko nedarai pats. Taigi, manau, kad kasmetinis švarinimasis tikrai naudingas. Ir tuo pačiu pastebiu džiugią tendenciją, kad gamtoje šiukšlių tikrai mažėja. Žmonės darosi sąmoningesni. Ir manau, kad prie to nemažai prisidėjome ir mes, žurnalistai, pasakodami žmonėms, kaip atliekos kenkia gamtai“, – įsitikinęs T. Janonis.

DELFI TV projektų redaktorė Kristina Ciparytė pabrėžia, kad Vilnius yra mūsų namai, kuriuos privalome tvarkyti ir tausoti: „Labai džiaugiuosi, kad DELFI jau 11 metų prisijungia prie akcijos „Darom” — ne tik rašo apie ją, bet įsitraukia tiesiogiai. Vilnius – mūsų namai, o Neries krantinė - praktiškai DELFI kiemas. O kiemą reikia susitvarkyti.“

Kokią aplinką susikursime, tokioje ir gyvensime. Tuo vadovaudamasis DELFI kolektyvas skatina domėtis aplinkosauga ir rinkti atliekas ne tik akcijos „Darom” metu, bet ir visus metus stengtis gerbti gamtą.

DAROM arba Let's do it World – tarptautinė aplinkosaugos organizacija, kuri vienija daugiau nei 112 pasaulio valstybių, ir 2013 metais buvo pripažinta JTO. Idėjos autoriai – estai, tačiau Lietuva buvo viena iš pirmųjų šalių, kuri prisijungė prie šio judėjimo. Dabar DAROM – viena iš įtakingiausių organizacijų Lietuvoje, kuri nuo 2008 metų kasmet organizuoja aplinkos tvarkymo akciją DAROM ir kitus aplinkosaugą bei pilietiškumą skatinančius renginius visoje Lietuvoje.