Tai reiškia, kad aplinkosaugininkai visą parą veikiančia linija tel. (8 5) 273 2995 arba iš Bendrojo pagalbos centro tel. 112 bene kas pusvalandį gauna po aplinkosauginį pranešimą.

Vilniaus gyventojai vasario mėnesį į pranešimų priėmimo centrą kreipėsi 268 kartus, Kauno – 188, Klaipėdos – 193. Kaip ir anksčiau, didžiąją dalį gautų pranešimų sudaro informacija apie įvykius dėl sužeistų, partrenktų ar sužalotų laukinių gyvūnų, dėl laukinių gyvūnų, esančių nebūdingoje jiems aplinkoje, atklydusių į gyvenamąsias vietoves ar neišskridusių žiemoti paukščių, taip pat dėl laukinių gyvūnų, kurie gali būti potencialiai pavojingi žmonėms, jų sveikatai ar turtui. Iš 557 per vasario mėnesį gautų pranešimų dėl įvykių su laukiniais gyvūnais 439 pranešimai buvo apie laukinių gyvūnų susidūrimus su transporto priemone.

Vadovaujantis naująja medžiojamųjų gyvūnų apskaitos pagal pėdsakus sniege metodika, praėjusį mėnesį pranešimų priėmimo centras gavo ir užregistravo 218 pranešimų apie pradedamas vykdyti žvėrių apskaitas.

Nepaprastai išaugo ir pranešimų apie deginamas atliekas skaičius. Jų per dvidešimt aštuonias vasario mėnesio dienas buvo net 98. Vilniaus aplinkosaugininkai akcijos „Kaminukas“ laikotarpiu šiemet suorganizavo 18 reidų, kurie buvo skirti nelegaliems atliekų deginimo atvejams išaiškinti. 5 asmenys patraukti administracinėn atsakomybėn.

Kviečiame visuomenę ir toliau aktyviai naudotis galimybe bet kuriuo paros metu pranešti apie pastebėtus aplinkosauginius pažeidimus ar daromą žalą gamtai Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo ir aplinkosauginių ekstremalių situacijų valdymo skyriui telefonu (8 5) 273 2995.