Aplinkosaugininkai tikrino garažų bendrijas, dirbtuves, garažuose ir kitose pagalbinėse patalpose įsikūrusias mažas įmones, remontuojančias automobilius, keičiančias padangas. Aplinkos ministerijos regionų aplinkos apsaugos departamentai – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Utenos ir Marijampolės – surengė arti 190 reidų, patikrino apie 200 ūkio subjektų ir daugiau kaip 400 fizinių asmenų. Akcijos metu nustatyti 64 ūkio subjektų padaryti pažeidimai ir 134 – fizinių asmenų.

Daugiausia pažeidimų išaiškino Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas. Jo pareigūnai nustatė daugiau kaip 70 aplinkosauginių pažeidimų ir paskyrė daugiau kaip 3000 eurų baudų.

Nors akcija ir baigėsi, bet aplinkosaugininkų dėmesys „garažiukams“ nesumažės.

Aplinkos ministerija primena, kad netinkamas naudoti transporto priemones gali surinkti ir apdoroti tik įmonės, turinčios leidimą, kuriame apibrėžtos eksploatuoti netinkamų transporto priemonių (ENTP) surinkimo ir apdorojimo sąlygos. Kaip tvarkyti ENTP, nustato Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo taisyklės. Vykdant automobilių priežiūrą ir remontą būtina laikytis Aplinkos apsaugos reikalavimų transporto priemonių techninei priežiūrai ir remontui aprašo reikalavimų. Atliekų tvarkymo taisyklės įpareigoja tiek transporto techninę priežiūrą vykdančius asmenis, tiek ENTP tvarkytojus vesti atliekų apskaitą ir jas tinkamai tvarkyti.