Avarijos metu nukentėjo vamzdynas, kuriuo nuotekos iš siurblinės Upės gatvėje teka į Vilniaus nuotekų valyklą. Staigus slėgio kritimas šioje magistralinėje nuotekų linijoje buvo užfiksuotas gruodžio 23 dieną, 12:33 val. Išjungus siurblinę, nuotekos kaupėsi joje esančiame rezervuare, o jam užsipildžius – automatiškai per avarinį išleidimo vamzdį pradėjo tekėti į upę.

Avarija buvo likviduota ir nuotekų pumpavimas vamzdynu buvo atstatytas gruodžio 24 dienos 20:07 val. Iki to laiko į aplinką patekdavo po maždaug 1 tūkst. kubinių metrų nuotekų per valandą.

Ekspertų vertinimu, maždaug pusę šių nuotekų sudarė paviršinis bei lietaus vanduo, nes dalyje miesto buitinių nuotekų ir paviršinių nuotekų sistemos yra sujungtos.

Dalį nuotekų, maždaug 2,2 tūkst. kubinių metrų, po avarijos technologiškai buvo įmanoma nukreipti kitais vamzdynais. Po avarijos statybvietėje buvo surinkti 242 kubiniai metrai nuotekų, kurios išvežtomis specialiomis mašinomis. Tačiau maždaug 157 kubiniai metrai šioje vietoje pateko į gruntą.

Į aplinką patekusių nuotekų kiekį pavyko sumažinti ir dalyje miesto sumažinus vandens tiekimo slėgį, o taip pat miestiečiams reikšmingai sumažinus vandens vartojimą bei nuotekų leidimą.

Į upę po avarijos patekusios nuotekos buvo dalinai valomos. Tarpinėse siurblinėse nuotekos teka pro mechaninio valymo grotas, kuriose sulaikomos įvairios šiukšlės ir stambesni nešmenys. Smulkesnės šiukšlės sugaunamos bei tolimesnis mechaninis ir biologinis valymas vyksta Vilniaus nuotekų valykloje.

Nors didžioji dalis Vilniaus geriamojo vandens ir nuotekų vamzdyno buvo įrengta prieš kelis dešimtmečius, avarijos metu nukentėjusią linijos dalį maždaug prieš 10 metų perkėlė ir šioje vietoje įrengė biurų pastato „Green Hall“ statytojai.