Balsavo „už" 41 Seimo nariai, 35 buvo „prieš", 11 susilaikė. Kaip balsavo balsavo konkretūs Seimo nariai, galite pamatyti čia.

Sprendimo priėmimas sukėlė nemažai diskusijų

Andrius Palionis, palaikantis įstatymo pataisas, posėdžio metu rėžė, kad įstatymo pataisos teisingos ir nėra ko bijoti dėl gyvūnų gerovės.

„Noriu kolegas paraginti palaikyti įstatymo pataisas. Visi gaunam el. laiškus su raginimais nepritarti, bet dauguma argumentų... Susidaro nuomonė, kad žmonės nesupranta, kas tai yra, kad aplinkosaugininkai galės nustatyti, kada su taikikliais kada iššauta. Todėl tikrai nemanau, kad miškas bus skerdykla, kaip kai kurie kolegos“, - sakė A. Palionis.

Tuo tarpu Remigijus Ačas pasisakė prieš įstatymo pataisas. „Yra koktu žiūrėti, kaip įstatymas stumiamas, maro pikas jau praėjo. Koks didelis ginklų pardavėjų interesas, ginklai juk brangūs. Motyvuojama, kad tai yra labai reikalingas medžiotojams daiktas, tačiau medžiotojai yra prieš. Tai tik pasako, kad tai bus masiškas žvėrelių žudymas“, - teigė R. Ačas.
medžioklė

Įstatymo pataisų iniciatorius B. Bradauskas tvirtai įrodinėjo, kad tai būtina priemonė kovojant su kiaulių maru.

„Dar kartą pakartoju: jei nebūtų afrikinio kiaulių maro, mes nebūtume čia atėję. Iš mūsų reikalaujama sureguliuoti laukinių žvėrių skaičių. Ir šiandien yra kreipimasis iš ūkininkų, nes Lietuvoj tuoj neliks kiaulių. Kas bus toliau? Jūs galvojat, kad čia iššaudysit šernus, gyvūnus. Dar kartą kartoju, kad į šerną galima iššauti tik vieną kartą, tik naktį. Tai iš karto nepataikai - jis vaikšto, visur nešioja infekciją, žvėrelis kankinasi. Tai kur humaniškumas?“ - palaikyti pasiūlymą ragino B. Bradauskas.

Linas Balsys tvirtino, kad Seimo nariai medžiotojai tiesiog prisidengia kiaulių maru ir nori palengvinti sau medžiokles.

„Medžiotojų barbarų grupė stengiasi jau ketvirtą kartą prastumti šį įstatymą. Nereikia prisidengti kiaulių maru, tai neišsprendžia problemos. Pagal Europos Sąjungos rekomendacijas šernus reikia uždaryti į aptvarą ir ten jiems nugaišus juos išvalyti, kaip siūlo Europos Sąjunga. O čia korupcinis bandymas, nehumaniškas“, - teigia L. Balsys.

GRYNAS.lt primena, kad naktinių taikiklių įteisinimui nepritarė nei Aplinkos ministerija, nei aplinkosauginės organizacijos. Trečiadienį prie Seimo vyko nevyriausybinių organizacijų piketai, nukreipti prieš naktinių taikiklių įteisinimą.