Ignalinos agentūros darbuotojai kartu su neetatiniais inspektoriais reidą vykdė rugpjūčio 14 dieną. Nors Ignalinos rajone dirbo tik vienas aplinkosaugininkų ekipažas, per reidą Aukštaitijos nacionaliniame parke buvo nustatyti 6 aplinkosauginiai pažeidimai. Net keturi protokolai buvo surašyti poilsiautojams už Aukštaitijos nacionalinio parko nuostatų ir lankymo taisyklių pažeidimus. Piliečiai, atvažiuojantys pailsėti į parko teritoriją, vis dar nežino (o gal ir žino, bet nenori laikytis) parko lankymo taisyklių, kurios draudžia statyti palapines, kurti laužus, įrengti stovyklavietes tam tikslui neskirtose ir nenumatytose vietose.

Dar vienas pažeidimas užfiksuotas Dringio ežere, kai poilsiautojai su savimi atsivežė motorinį laivą su didesnio galingumo varikliu nei tai leidžia Aplinkosaugos sąlygos plaukioti vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis. Pabrėžtina, kad plaukioti saugomose teritorijose (nacionaliniuose, regioniniuose parkuose, draustiniuose) galima motorinėmis plaukiojimo priemonėmis, kai bendras variklių galingumas neviršija 10 AG (8 kW). Taip pat draudžiama laikyti ant vandens priemones, kuriomis draudžiama plaukioti. Už Aplinkosaugos sąlygų plaukioti vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis pažeidimą skirta bauda pagal ATPK 562 straipsnio 2 dalį.
Motorinė valtis

Inspektoriai apsilankė ir prie Joskučio ežero, kuriame vykdoma licencinė karpių žvejyba. Žvejojant šiame ežere reikia turėti atitinkamą žvejo kortelę, kuri leidžia pagauti per vieną žvejybą 3 karpius. Deja, ne visi žvejai laikosi šių taisyklių. Pareigūnai tuo įsitikino per žiūronus stebėdami ežerą. Užfiksuota, kaip vienas žvejys pagautą karpį nusinešė tolyn nuo ežero ir paslėpė miške, samanose. Patikrinus žveją buvo nustatyta, kad jis jau turėjo sužvejojęs 3 karpius, bet nusprendė nepaleisti ir ketvirto, nors tai daryti draudžia Limituotos žvejybos vidaus vandenyse organizavimo ir vykdymo, limituotos žvejybos reguliavimo priemonių ir sąlygų nustatymo, paskelbimo ir atšaukimo tvarkos aprašas. Piliečiui V. Š. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, jam bus skirta bauda nuo 86 iki 173 eurų ir dar teks atlyginti gamtai padarytą žalą už pagautą karpį.

Jei vasarai besibaigiant nusprendėte pailsėti gamtoje, kad geros nuotaikos nesugadintų pokalbiai su aplinkos apsaugos pareigūnais, prašoma laikytis teisės aktuose nustatytų reikalavimų.