Ginčų kilo dėl nevienodo statybos galimybių supratimo. Pasak statytojų, detalusis planas šioje teritorijoje leidžia statyti ir sublokuotus vienbučius ar dvibučius, o vietos bendruomenės požiūriu, blokuotų namų čia apskritai negalima statyti. Antai kituose kvartalo sklypuose suplanuota sodybinio užstatymo teritorija, kurioje galima statyti tik neblokuotus vienbučius ir dvibučius gyvenamuosius namus, teigiama pranešime spaudai.

Į minėtąjį detalųjį planą buvo perkeltas sostinės bendrajame plane, kuris tuo metu galiojo, nustatytas sodybinio tipo užstatymo intensyvumo rodiklis – 0,8. Šis sprendinys lemia pastatų dydį. Kai kurie statytojai tuo ir piktnaudžiauja – dar projektavimo stadijoje numato galimybę pastatytame vienbučiame ar dvibučiame name suformuoti kelis atskirus butus. Tačiau tokiu atveju namas tampa daugiabučiu, ir dėl to reikia daugiau automobilių stovėjimo vietų, infrastruktūros objektų, kurių nenumatyta.

Šiai problemai spręsti buvo sukviestas Aplinkos ministerijos, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos, Vilniaus m. savivaldybės administracijos ir vietos bendruomenės atstovų pasitarimas. Aiškintasi, kur Signatarų kvartale galima statyti blokuotus, kur tik pavienius, o kur gal ir daugiabučius namus. Kadangi jau įgyvendinta apie 70 proc. šio kvartalo detaliojo plano, pasitarimo dalyviai nutarė, kad netikslinga keisti visų sklypų užstatymo intensyvumą, tačiau nepageidautiną procesą būtina sustabdyti.

Bendru sutarimu nuspręsta nustatyti tam tikrus reikalavimus, kurie padėtų išvengti problemų toliau įgyvendinant detaliojo plano sprendinius. Tačiau dabar įtarimų sukėlusių pastatų savininkai nemalonumų išvengs. Teritorijose, kuriose nustatytas žemės sklypų sodybinio užstatymo tipas, gali būti statomas tik vienas vienbutis ar dvibutis gyvenamasis namas su priklausiniais. Nekeičiant detaliojo plano, parengus sklypų pertvarkymo projektus, sodybinio užstatymo sklypai gali būti skaidomi į ne mažesnius kaip 9 arų sklypus, o juose blokuoti namus galima tik per sklypo ribą. Norint sodybinio užstatymo teritorijoje blokuotus namus statyti ne per sklypo ribą, numatyti daugiabutį užstatymą ir pan., reikia koreguoti detalųjį planą.