Piliečiai, ketinantys žvejoti vandens telkiniuose, privalo žinoti žvejų mėgėjų taisykles ir turi jomis vadovautis. Tačiau vis dar neapsieinama be atvejų, kuomet tiesiog mėgaujamasi žvejyba negalvojant apie pasekmes.

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami reidus Utenos, Molėtų rajonuose, nustatė šiurkščių mėgėjų žvejybos taisyklių reikalavimų pažeidimų. Vienas jų – Vyžuonaičio ežere. Piliečiai D. S. ir S. S. šiame ežere užsimanė pažvejoti trimis statomais tinklais. Tik, deja, žvejyba aplinkosaugininkų buvo nutraukta, piliečiams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Už neteisėtą veiklą gresia administracinė bauda nuo 115 iki 289 eurų. Taip pat iš pažeidėjų paimti tinklai, medinė irklinė valtis, o už neteisėtai sugautas žuvis - lydeką, karšį, 100 g raudžių, 80 g kuojų - teks atlyginti 225,01 eur žuvų ištekliams padarytą žalą.

Kitas neteisėtos žvejybos statomais tinklais atvejis išaiškintas Alaušo ežere (Utenos r.). Čia GGAI pareigūnai sulaikė Utenos r. gyventojus V. K. ir E. S., kurie karšių neršto metu iš vakaro buvo pastatę keturis statomus tinklus, o vos tik prašvitus su juose esančiais laimikiais tinklus ištraukė. Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes, nustatyta, kad minėti piliečiai neteisėtai sugavo 18 karšių, 2 lynus, raudę, taip padarydami 1316,52 Eur žalą žuvų ištekliams, kurią privalės atlyginti. Be to, šiems asmenims surašyti administracinio teisė pažeidimo protokolai, bus skirta administracinė bauda, siekianti nuo 115 iki 289 eurų. Paimta medinė valtis ir neteisėtoje žvejyboje naudoti tinklai.
Brakonierių sugautos žuvys