Skrydžio metu įtarimų dėl galimų aplinkosaugos pažeidimų nebuvo pastebėta. Kitą dieną Kupiškio rajono aplinkosaugininkai ir Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai surengė reidą Kupiškio marias apiplaukiant kateriu, teigiama pranešime spaudai.

Reido metu buvo stebima pakrantė dėl galimų vandens telkinio apsaugos juostos pažeidimų, buvo tikrinami motorinių vandens transporto priemonių variklių galingumai, žvejybos teisėtumas ir sugautas laimikis, ieškoma tinklų. Tikrinant žvejų sugautus laimikius pastebėta, kad vienas žvejys nepaleido sugautų trijų starkių, kurie buvo mažesni nei 45 centimetrai. Žvejui dėl pernelyg didelio gobšumo už padarytą žalą gyvūnijai reikės sumokėti už 3 sugautus starkius 473 eurus, taip pat jam dar bus skiriama administracinė bauda.

Aplinkosaugos stebėjimui ir kontrolei ateityje taip pat bus vykdomi reidai plaukiant kateriu, apvažiuojant automobiliais ir skrydžiais sraigtasparniu ne tik Kupiškio mariose, bet ir kituose vandens telkiniuose bei viso rajono teritorijoje.