Vilniaus meras ketvirtadienį susitiko su parkų direktore V. Petiukoniene, tačiau susitikime taip ir neišgirdo svarbiausių paaiškinimų dėl konkrečių pažeidimų. Jeigu paaiškinimų nebus iki antradienio, pasak mero, direktorė bus atleista.

„Pirmą kartą pakviečiau direktorę susitikti, nes iki tol prašiau tik raštu pateikti atsakymus į tam tikrus klausimus. Deja, šiandien ne visus atsakymus gavau, kurie man yra aktualūs. Tai daviau laiko dar iki antradienio pasiaiškinti. Kaip tik iš anksčiau yra duoti pavedimai administracijai miesto plėtros departamento senesnius patvirtinimus ir kitus dalykus išsiaiškinti. Iš esmės daviau laiko iki antradienio ir tada paaiškės mano galutinė pozicija, nes šiandien yra aišku viena – net atmetus tuos atvejus, kurie šiandien nagrinėjami, kai kurie iš jų galbūt yra diskutuotini, bet yra tokių, kurie yra akivaizdūs. Ir būtent dėl tų atvejų akivaizdaus ir vienareikšmio paaiškinimo aš kol kas iš direktorės negavau“, - kalbėjo R. Šimašius.

Pasak mero, jis nori išsiaiškinti, ar direktorė ėmėsi kokių nors veiksmų pažeidimams pašalinti: „Yra keli pažeidimų tipai. Visų pirma, buvo išduoti leidimai, kurie neturėjo būti išduoti, nes parašus dėjo daug kas: direktorė, savivaldybės darbuotojai ir kitų agentūrų darbuotojai. Yra kitų pažeidimų, kur leidimai išduoti pagal įstatymus, bet faktas neatitinka leidimų, ar pastatai pastatyti svetimoje teritorijoje, ar tvora valstybinėje žemėje, ar tūriai neatitinka. Man šiuo atveju reikia labai paprastos informacijos: ar direktorė ėmėsi aktyvių veiksmų, kad tokie atvejai būtų nustatyti ir paragintos tarnybos, kurios turėjo imtis veiksmų, ar ji tiesiog tuos dalykus nutylėjo ir apėjo. Kol kas dar neturiu šios informacijos ir paskutinis mano terminas yra iki antradienio.“

Paklaustas, jeigu direktorė iki antradienio nepateiks paaiškinimų, ar ji bus atleista, R. Šimašius tai patvirtino.

„Be jokios abejonės, jeigu paaiškės tokie dalykai, kurių neturėjo būti ir nebuvo direktorės aktyvių veiksmų. Šiuo atveju nekalbu apie vieną ar kitą neapdairią klaidą, tokiu atveju ji negalės dirbti parko vadove. Manau, kad ji pati tai supranta ir jeigu negalės paaiškinti faktų, akivaizdu, kad bus sprendimas“, - kalbėjo R. Šimašius.

Paklaustas, ar jis tikisi, kad direktorė pati prisipažins, kad nekovojo dėl pažeidimų ir juos nutylėjo, meras teigė, kad ji turės pateikti konkrečius faktus. Valstybinės Saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) direktorius Albertas Stanislovaitis trečiadienį patvirtino, kad direktorės skundų dėl nustatytų pažeidimų nėra gauta, todėl direktorei bus sunku įrodyti priešingą situaciją.

„Man reikia ne nuomonės, o faktų ir labai konkrečių. Ji gavo papildomą trijų dienų terminą dėl faktų pateikimo. Be jokios abejonės, pasitikėjimas mano yra labai susvyravęs, bet galutinei nuomonei man reikia konkrečių faktų. Dėl svarbiausių pažeidimų konkretaus paaiškinimo ir nebuvo“, - aiškino R. Šimašius.