Byloje nustatyta, kad senjoras praeitų metų lapkričio mėnesio pabaigoje Šatos upės teritorijoje, Skuodo rajone, neturėdamas žvejo mėgėjo kortelės, naudodamas elektros žvejybos prietaisą, gaudė marguosius upėtakius draudžiamu laikotarpiu. Tokiu būdu jis vykdė neteisėtą žvejybą ir draudžiamu elektriniu prietaisu sugavo 21 cm ilgio margąjį upėtakį, padarydamas didelę - 3058,48 Eur - žalą žuvų ištekliams (margojo upėtakio vertė – 158,48 Eur, žala bestuburiams žvejybos arba žuvų ištekliams naikinti panaudojus elektros srovę ar ultragarsą – 2900 Eur).

Nuteistasis kaltu prisipažino iš dalies. Neneigė, kad su savimi turėjo elektrinį aparatą gaudyti žuvims, tačiau jo nenaudojo. Pasak senjoro, eidamas palei upę, ant seklumos pamatęs pakrypusią žuvį, ją pasiėmė ir išėjo namo.

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, konstatavo, kad nuteistojo kaltė įrodyta Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Skuodo rajono agentūros vedėjo tarnybiniu pranešimu, kuriame užfiksuota, kad 2015 m. lapkričio 26 d. 9 val. reido metu, vykdant akciją „Lašiša – 2015“, minėtoje vietoje buvo pastebėtas brendantis bei galimai neteisėta veikla užsiimantis Skuodo rajono gyventojas, liudytojų parodymais, daiktų paėmimo ir apžiūros protokolais bei kitais įrodymais.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į nuteistojo garbų amžių, sveikatos būklę bei į tai, kad anksčiau jis nebuvo teistas. Teismas konfiskavo nusikaltimo padarymo įrankius – graibštą su kotu, elektros įtampos keitiklį, akumuliatorių su krepšiu, laidą, kurie nuosprendžiui įsiteisėjus, bus sunaikinti.

Aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas buvo pareiškęs civilinį ieškinį dėl 3058,48 Eur žalos žuvų ištekliams atlyginimo. Teismas nusprendė, kad žalos dydis apskaičiuotas pagrįstai, tačiau, atsižvelgdamas į nuteistojo amžių, gaunamas pajamas, sveikatos būklę, vadovaudamasis teisingumo, sąžiningumo ir protingumo principais, prašomą žalos atlyginimo dydį sumažino iki 2000 Eur ir juos kartu su 5 procentų dydžio metinėmis palūkanomis priteisė iš nuteistojo.

Be to, teismas vyrą įpareigojo per visą bausmės laiką būti namuose nuo 23 iki 6 val. bei tuo laikotarpiu uždraudė žvejoti.

Šį nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.