Vilniečiui netoli upės esantis nedidelis vandens telkinukas sukėlė rimtų įtarimų. Vyrui pasirodė, kad jame gali kauptis nuotekos, kurios vėliau galimai patenka į upę. Juo labiau, kad vanduo tikrai neatrodė skaidrus it krištolas.

Skaitytojo padarytos nuotraukos buvo nusiųstos Vilniaus miesto savivaldybei ir aplinkosaugininkams. Vilniaus miesto savivaldybės specialistai buvo nuvažiavę į vietą ir užfiksavo faktą, kad bala prie Neries yra. Tačiau jie esą neturėjo kompetencijos ištirti, ar ji yra pavojinga, todėl pasiūlė kreiptis į aplinkosaugininkus.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (Vilniaus RAAD) Vilniaus miesto agentūros aplinkosaugininkai taip pat apsilankė vietoje ir paėmė vandens mėginius. Kai bus atlikti tyrimai, paaiškės, kas kaupiasi telkinyje.

„Pirminiais duomenimis, iš žemės Neries upės šlaite Eigulių gatvėje, Vilniuje, veržiasi paviršinis vanduo. Galbūt tai šaltinis. Paimti vandens mėginiai laboratoriniams tyrimams. Tikėtina, kad tai neužterštas vanduo, o rusva spalva atsirado nuo per didelio kiekio geležies. Apie tolimesnius atliktų mėginių tyrimus informuosime papildomai. Vizualiai apžiūrėjus telkinį nebuvo juntamas nuotekoms būdingas specifinis kvapas“, - laiške rašė Vilniaus RAAD Vilniaus miesto agentūros vedėjas Andrius Masiokas.