GRYNAS.lt anksčiau rašė, kad žemėsnės instancijos Radviliškio apylinkės teismas brakonieriams buvo labai gailestingas. Teisėjas nusprendė nekonfiskuoti brangaus automobilio ir skyrė tik simbolines baudas. Tokia teismo nutartis papiktino aplinkosaugininkus

Administraciniai kaltinimai Z.D. ir A.C. buvo pareikšti dėl to, kad pažeidėjai 2015-12-08 Gudžiūnų profesionalios medžioklės ploto vienete, Skomaičių k., Radviliškio r., sumedžiojo licencijuojamus gyvūnus - stirną ir danieliaus patiną, tačiau gabenant gyvūnus iš sumedžiojimo vietos jie nebuvo sužymėti, t. y. į gyvūnų ausis neįvertos specialios plombos su informacine lentele ir ant jos užklijuota licencija.
Konfiskuotas automobilis

Radviliškio rajono apylinkės teismas 2016-02-04 nutarimu Z.D. buvo nubaudęs 86 eurų bauda, o A.C. atžvilgiu bylą nutraukė. Šiaulių apygardos teismas tokį sprendimą panaikino ir nurodė, kad Radviliškio rajono apylinkės teismas netinkamai įvertino byloje esančius duomenis. Šiaulių apygardos teismo 2016-04-08 nutarime konstatuota, kad automobilis „Toyota Hilux“ buvo panaudotas šiurkščiai pažeidžiant medžioklės taisykles, t.y. neteisėtai sumedžiotų gyvūnų gabenimui, kas neabejotinai palengvino pažeidimo padarymą, nes tik naudojantis šia transporto priemone buvo įmanomas tokios masės (dydžio bei svorio) gyvūnų gabenimas, todėl teismas automobilį laikė pažeidimo padarymo įrankiu (priemone).

„Džiaugiuosi, kad teisingumas triumfavo. Šis atvejis nėra eilinis procedūrinis arba techninis pažeidimas. Pagal tokią schemą veikia tūkstančiai pažeidėjų, todėl licencija turi būti įsegama į sumedžioto gyvūno ausį jo sumedžiojimo vietoje. Priešingu atveju pažeidėjams reikėtų tik sulaukti momento, kai jų nepatikrins aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai ir licencijos galės likti nepanaudotos, tuo tarpu gyvūnai – sumedžioti. Toks reikalavimas teisės aktuose atsirado siekiant užkardyti piktnaudžiavimą, kuriuo naudojasi brakonieriai“, - teigia aplinkos viceministras Linas Jonauskas.
Konfiskuotas automobilis

Pagal ATPK 85 str. 6 d. neteisėtai sumedžioto licencijuojamo gyvūno gabenimas ar dorojimas užtraukia baudą nuo 868 iki 1737 eurų su teisės medžioti atėmimu nuo vienų iki penkerių metų ir pažeidimo padarymo įrankių, transporto priemonių, kurios buvo panaudotos gyvūnams sumedžioti ir (ar) sumedžiotiems gyvūnams gabenti, ir kitų pažeidimo padarymo priemonių konfiskavimu. Šiaulių apygardos teismas atsižvelgė į atsakomybę lengvinančias aplinkybes ir abiems pažeidėjams skyrė minimalias sankcijoje numatytas baudas – po 868 eurų su teisės medžioti atėmimu 1 metams. Taip pat konfiskuota transporto priemonė, kuria buvo gabenami neteisėtai sumedžioti gyvūnai.