Kovo 16 d. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdė reidą Anykščių rajone. Reido tikslas – vykdomų medžioklių kontrolė. Medžioklės plotų vienete ,,Puntukas“ pareigūnai nutarė patikrinti medžioklę tykojant pradėjusius du medžiotojus. Paprašę piliečių pateikti visus su medžiokle susijusius dokumentus, pareigūnai liko nustebę. Medžiotojų klubo ,,Puntukas“ nariai M. P. ir L. Ž. pateikė jiems išduotus medžioklės lapus, tačiau nė viename iš jų nebuvo įrašų apie tą dieną vykdomą medžioklę, teigiama Utenos RAAD pranešime spaudai.

LR ATPK 85 str. 5 dalyje sakoma, kad ,,asmens, turinčio teisę medžioti (medžiotojo), buvimas medžioklės plotuose su į dėklą neįdėtu medžiokliniu ginklu, kai tam medžioklės plotų vienetui išduotame medžioklės lape nėra įrašo apie šį medžiotoją ir gyvūnas nesumedžiotas, užtraukia baudą nuo penkių šimtų septyniasdešimt devynių iki vieno tūkstančio keturių šimtų keturiasdešimt aštuonių eurų su teisės medžioti atėmimu nuo vienų iki penkerių metų“.
Sulaikytas brakonierius

Medžiotojas M. P. dar su savimi turėjo ir medžioklėje naudojo naktinio matymo priedėlį prie ant ginklo esančio optinio taikiklio. Medžioti su ginklu naudojant šį prietaisą yra griežtai draudžiama, kadangi tamsoje galimybių gyvūnui išgyventi nebelieka. Tokio pažeidimo pasekmes numato LR ATPK 85 str. 7 d. ,,medžiojimas draudžiamais naudoti įrankiais, priemonėmis, draudžiamais medžioklės būdais, nustatytais Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklėse, užtraukia baudą nuo penkių šimtų septyniasdešimt devynių iki vieno tūkstančio septynių šimtų trisdešimt septynių eurų su teisės medžioti atėmimu nuo vienų iki penkerių metų ir pažeidimo padarymo įrankių, transporto priemonių, kurios buvo panaudotos gyvūnams sumedžioti ir (ar) sumedžiotiems gyvūnams gabenti, ir kitų pažeidimo padarymo priemonių konfiskavimu“.

Dėl šių pažeidimų abu piliečiai kurį laiką neteks teisės medžioti, turės susimokėti nemenkas pinigines baudas, o piliečiui M. P. gali tekti atsisveikinti ir su draudžiamu medžioklėje komplektu – graižtviniu šautuvu, optiniu taikikliu bei naktinio matymo priedėliu. Visa medžiaga, susijusi su padarytais pažeidimais, nagrinėjimui perduota Anykščių rajono apylinkės teismui.
Sulaikytas brakonierius