Konteinerių švarinimas prasideda šią ir artėjančias tris savaites vyks sostinėje, vėliau konteineriai bus valomi Širvintų, Trakų, Šilutės, Šilalės, Radviliškio, Lazdijų, Vilkaviškio rajonuose, Pagėgių ir Kazlų Rūdos savivaldybėse bei Šiaulių mieste, teigiama įmonės pranešime spaudai.

Buitiniai konteineriai bus plaunami specialiomis mašinomis, kuriose proporcingai maišomas vanduo ir cheminės valymo medžiagos. Popieriaus, stiklo ir plastmasės rūšiavimui skirti konteineriai yra plaunami rankiniu būdu, naudojant specialius chemikalus. Anot „Ecoservice“ vykdomosios direktorės Daivos Skrupskelienės, nuo konteinerių bus valomas po žiemos likęs purvas ir medžių sakai.

„Esame pastebėję, kad atliekų konteineriai taip pat itin traukia grafiti piešėjus, tačiau jų piešiniai dažnai tik pakenkia estetiniam konteinerių vaizdui, todėl turime juos nuolat šalinti. Kitas natūralus poreikis yra tiesiog atsišviežinti pavasariui bei pratęsti tradiciją, kurią jau turime daugelį metų. Manau, daugelis pritars, jog gražesni, spalvingesni konteineriai, kurių mūsų kiemuose yra tikrai nemažai, dar labiau paskatins atkreipti dėmesį į atliekų rūšiavimo galimybes“, - teigė D. Skrupskelienė.
Plaunamas konteineris

Planuojama, kad iki kovo mėnesio pabaigos bus nuplauti visi sostinėje esantys „Ecoservice“ konteineriai, kurių Vilniuje iš viso yra daugiau nei 8 tūkstančiai. Pavasarį - vasarą antrinių žaliavų ir komunalinių atliekų konteinerius bendrovė valo kasmet. Konteineriai bus plaunami ir kituose miestuose, kur savo paslaugas teikia „Ecoservice” ar jos antrinės įmonės.

„Šis konteinerių plovimas kartu mums yra dar vienas šansas patikrinti savo konteinerių tinklą. Nors techninę jų būklę stebime nuolat, tačiau esame labai suinteresuoti, kad rūšiavimo priemonės būtų tvarkingos, konteineriai tvarkingai prižiūrimi, o jei kyla įtarimų, kad konteinerį reikia taisyti ar tiesiog keisti – sprendimą darome čia pat, vietoje“, - pasakoja D. Skrupskelienė.