Pas ūkininką rasti 22 galvijai (iš jų 3 veršeliai neženklinti) ir 15 neregistruotų kiaulių. Patikrinimo metu nustatyta, kad iš tiesų ūkininkas nepaisė gyvūnų gerovės reikalavimų. Galvijai buvo laikomi laukuose, netinkamai įrengtoje stoginėje, neapsaugančioje nuo vėjo ir šalčio. Dalis kiaulių laikyta patalpoje be natūralaus ar dirbtinio apšvietimo, visi gyvuliai sulysę. Sergantiems ar traumą patyrusiems gyvuliams nebuvo suteikta veterinarinė pagalba. Tvarte rastos 4 veršelių gaišenos, laukuose mėtėsi veršelio ir karvės gaišenų dalys.

Nustatyta, kad ūkininkas nesilaikė gyvūnų gerovės ir sveikatingumo, biologinės saugos priemonių reikalavimų, gyvulių registravimo ir ženklinimo taisyklių bei blogai tvarkė šalutinius gyvūninius produktus. Dviem galvijams, įvertinus jų sveikatos būklę, atlikta eutanazija. Visos gyvulių gaišenos bus išvežtos utilizuoti į UAB „Rietavo veterinarinė sanitarija“.

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dėl gyvulių kankinimo ir žiauraus elgesio su gyvūnais rengia dokumentaciją Kauno apylinkės teismui dėl gyvulių atėmimo iš šio gyventojo.