Utenos RAAD Ignalinos agentūros pareigūnai vasario 22 d. gavo pranešimą apie Ignalinos rajone, Rūgščio ežere, žvejybą draudžiamu būdu masalui naudojant gyvą žuvelę ir leidžiamų įrankių viršijimą. Nuvykę prie ežero aplinkosaugininkai rado 10 palaidynių, pastatytų naudojant masalui žuvelę. Vakarop inspektoriai sulaukė minėtų įrankių šeimininko – Kaniūkų kaimo gyventojo V. B., kuris nedelsdamas ėmė tikrinti palaidynes.

Grįžtantį į krantą jį ir pasitiko inspektoriai. Pažeidėjas draudžiamu būdu buvo pagavęs lydeką. Už šį pažeidimą jo laukia bauda nuo 115 iki 289 eurų ir įrankių (peikenos, palaidynės) konfiskavimas. Be to, bus pateiktas 157,90 eurų civilinis ieškinys už aplinkai padarytą žalą neteisėtu būdu sugavus lydeką.
Konfiskuoti žvejybos įrankiai

Po trijų dienų stebėjimo (vasario 24 d.) Laukojo ežere Ignalinos agentūros pareigūnų buvo prigautas 7 palaidynėmis (naudojant masalui gyvą žuvelę) žvejojęs Ignalinos rajono, Palūšės kaimo, gyventojas A. Ž.

Primintina, kad dar ne taip ir seniai, sausio 31 d., šis pilietis buvo sulaikytas už tokį pat pažeidimą tame pačiame ežere. Utenos RAAD Administracinių bylų nagrinėjimo skyrius už pažeidimą jam skyrė 289 eurų baudą ir konfiskavo žvejybos priemones. Bet pilietis nepasimokė iš savo klaidų – vėl bandė žvejoti draudžiamu būdu tame pačiame vandens telkinyje. Tačiau ir vėl fortūna jam nenusišypsojo: pilietis dar kartą buvo užkluptas pareigūnų. Šį kartą asmuo pastatė 7 palaidynes lydekoms gaudyti. Už pažeidimą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, bus konfiskuoti žvejybos įrankiai.
Sulaikytas žvejas