Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais pirmąją vasario savaitę du kartus aplankė ant Palangos tilto nestandartiniais įrankiais stintas gaudančius žvejus. Iš viso patikrinti apie 100 nestandartiniais įrankiais žvejojusių žvejų. Du iš jų nubausti už didesnio nei leistina įrankio naudojimą (bauda nuo 115 iki 289 eurų su pažeidimo įrankio konfiskavimu), du žvejai neturėjo įsigiję žvejo kortelės stintų gaudymui (bauda nuo 86 iki 173 eurų), vienas žvejas gaudė stintas su meškere, neturėdamas žvejo mėgėjo bilieto (bauda nuo 7 iki 57 eurų arba įspėjimas), kiti turėjo nemokamą žvejybos teisę ar turėjo įsigiję žvejo mėgėjo kortelę parai, savaitei ar mėnesiui.

Aplinkosaugininkai primena, kad stintas nuo Palangos tilto žvejoti leidžiama vienu tinkliniu samčiu, kurio skersmuo – ne didesnis kaip 3 m, o tinklo akys – ne didesnės kaip 12 mm tinklo, pakeliant šį tinklą iš vandens. Per vieną žvejybą leidžiama sugauti ne daugiau kaip 15 (penkiolika) kg stintų. Nemokamą žvejybos teisę turinčiam asmeniui per vieną žvejybą leidžiama sugauti ne daugiau kaip 5 kg stintų. Draudžiama prie medinių tilto turėklų tvirtinti tinklinių samčių metalinius keltuvus ir kitus įrenginius. Taip pat draudžiama parduoti mėgėjų žvejybos metu sugautas žuvis ir iš jų pagamintus produktus, taip pat juos pirkti, mainyti, reklamuoti ir siūlyti parduoti.

Klaipėdos RAAD pareigūnai ir ateityje vykdys reidus, skirtus žuvų išteklių apsaugai. Taip pat bus prižiūrima, kaip laikomasi žvejybos taisyklių vykdant žvejybą nuo Palangos tilto.