Apie 340 kvadratinių metrų valstybinės žemės užimančios mėšlidės statyba buvo pripažinta savavališka dar 2009 metais. Statytojas neįvykdė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) reikalavimo nugriauti statinį, todėl teko kreiptis į teismą, teigiama Aplinkos ministerijos pranešime spaudai.

Marijampolės rajono apylinkės teismas 2011 m. patenkino VTPSI ieškinį – įpareigojo statytoją mėšlidę nugriauti ir sutvarkyti statybvietę. Atsakovas nevykdė ir teismo sprendimo. VTPSI teismo išduotą vykdomąjį raštą perdavė vykdyti antstoliui. Tačiau ir jo reikalavimus statytojas ignoravo, netgi teismui patenkinus antstolio prašymą skirti 30 eurų baudą už kiekvieną įvykdyti reikalavimus uždelstą dieną. Teismas vykdomąjį raštą dėl nubaudimo už antstolio reikalavimų nevykdymą perdavė vykdyti Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Išnaudojus visas teisines priemones, liko tik viena galimybė atlaisvinti savavališkai užimtą valstybinę žemę – atvažiuoti su griovimo technika. Atlyginti už mėšlidės išardymą ir statybvietės sutvarkymą bus reikalaujama iš įstatymams nepaklususio gyventojo.